Yandex Metrica

TÜSEDAD'dan yem isyanı: Sütün litresini 4,70 TL'den satamayız

TÜSEDAD'dan yem isyanı: Sütün litresini 4,70 TL'den satamayız

Döviz kurundaki dalgalanmayla birlikte hayvan yemi fiyatlarına ardı ardına yapılan zamlar süt üreticilerini isyan noktasına getirdi.

Ekonomi

01.02.2024, 09:58

Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında değer kaybetmesiyle fiyatlarda büyük savrulmalar yaşanıyor. Besiciler için en önemli maliyetlerin başında geleln yem fiyatları da ardı ardına zamlardan nasibini aldı. 

Son yapılan zamların kaygı verici olduğunu dile getiren süt üreticileri durumun sürdürülemez olduğunu dile getiren bir açıklama yayınladı. 

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği'nden (TÜSEDAD) yapılan açıklamada, 8 Aralık'tan beri üretici süt fiyatı olarak belirlenen 4,70 TL'nin bundan böyle daha da yükseleceği mesajı verildi. TÜSEDAD bildirisinde şu ifadeler kullanıldı:

13 milyarlık Kıyamet Uçağı anlaşması: Nükleer saldırıda kullanılacak uçağın maliyeti saatte 200 bin dolar 13 milyarlık Kıyamet Uçağı anlaşması: Nükleer saldırıda kullanılacak uçağın maliyeti... Haberi Görüntüle

YAZ AYLARINDA SIKINTI OLABİLİR

"Süt ve et sektörünün gidişatı kaygı verici. Biz üreticiler olarak önümüzü göremiyoruz. Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı. Tedarik zincirleri kırılma noktasına geldi, böyle devam ederse mart ayı itibariyle yem hammaddesi bulmakta zorlanacağız.

İnek kesimleri devam ederse yaz aylarında süt arzında düşüş ve turizmden gelen talep sebebiyle tüketiciler de et ve süt bulmakta zorlanacaklar. 

8 Aralık tarihinden itibaren üretici süt fiyatı 4,70 TL/litre olarak belirlendi. Maliyet hesapları yapılırken ekim sonu maliyetleri temel alınmıştı. 

1 Kasım tarihinden bugüne yem maliyetleri yüzde 53 arttı. 1 litre sütü 5,50 liranın üzerinde mal edip 4,70 liraya satmak sürdürülebilir değil. 

Acil önlem alınması için çağrı yapıyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading