Yandex Metrica

TL'ye büyük destek! Döviz ve altın çakılıyor: 10.1'e geldi

TL'ye büyük destek! Döviz ve altın çakılıyor: 10.1'e geldi

Kur korumalı mevduat hesabına hem vatandaşların hem de şirketlerin ilgisi büyük. Açıklanan son veriler ışığında cuma günü itibarıyla 72.3 milyar lira olmak üzere toplam büyüklük 224.6 milyar lirayı geçti. Mevduat bakiyesinde 202 milyar lira ile gerçek kişilerin payı yüzde 89.9, 22.6 milyar lira tüzel kişilerin payı da yüzde 10.1 olarak gerçekleşti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:44

Hazine ve Maliye Bakanlığı şirketlerin döviz hesaplarının kur korumalı TL mevduata dönüştürmelerine yönelik modeli örneklerle anlattı. Şirketler elindeki dövizi bozdurup TL mevduat hesabına geçerlerse kurumlar vergisi istisnasından yararlanıyor. Kur korumalı mevduat hesabında döviz hesaplarından dönüşen tutar cuma günü itibarıyla 72.3 milyar lira olmak üzere toplam büyüklük 224.6 milyar lirayı geçti.

Bu bakiyede 202 milyar lira ile gerçek kişilerin payı yüzde 89.9, 22.6 milyar lira tüzel kişilerin payı da yüzde 10.1'e ulaştı.

PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl yapılır? PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl... Haberi Görüntüle

YENİ SİSTEM TÜM AYRINTILARIYLA ANLATILDI

Resmi Gazete'de 29 Ocak'ta yayımlanan yasal düzenleme ile döviz ve altın hesaplarını kur korumalı TL mevduat hesaplarına dönüştüren şirketlere kurumlar vergisi istisnası getirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı da uygulamaya ilişkin tebliğ taslağı yayınladı. Buna göre mükelleflerin 31 Aralık tarihli bilançolarında yer alan yabancı paralar ve altın hesaplarıyla 1 Ocak'tan itibaren (bu tarih dâhil) açılacak işlenmiş ve hurda altın hesabı bakiyeleri istisna kapsamında olacak.

Kendilerine özel hesap dönemi tayin edilen kurumlar vergisi mükellefleri de 31 Aralık itibariyle bilançoda yer alan yabancı paralar ve altın hesaplarıyla 1 Ocak'tan itibaren açılacak işlenmiş ve hurda altın hesabı bakiyeleri dolayısıyla bu istisnadan yararlanabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading