Yandex Metrica

Taşıt kredisi taksit sayısı kaç oldu? 1 milyon TL araç kredisine kaç taksit yapılır? 500 bin TL taşıt kredisi kaç taksitle çekilir?

Taşıt kredisi taksit sayısı kaç oldu? 1 milyon TL araç kredisine kaç taksit yapılır? 500 bin TL taşıt kredisi kaç taksitle çekilir?

Araç almak için kredi çekmek isteyenleri yakından ilgilendiren taksit düzenlemesi BDDK'dan geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu taşıt kredilerinde elektrikli araçlar için sınırları değiştirdi. Peki taşıt kredisi taksit sayısı kaç oldu? 1 milyon TL araç kredisine kaç taksit yapılır? 500 bin TL taşıt kredisi kaç taksitle çekilir?

Ekonomi

12.04.2024, 11:04

Merkez Bankası'nın faizleri sürpriz bir kararla yüzde 50'ye çıkarmasının ardından banka kredi faizlerinde de yükseliş bekleniyordu. Beklenen artışlar banakalar tarafından yasıtılmaya başlandı. Araç kredisi faiz oranlarının yüksek olmasından şikayet eden vatandaşlar için yeni bir hamle geldi.  Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu elektrikli araçlarda taşıt kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi.

65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat: Destek ödemelerinde rakam değişiyor 65 yaş aylığı, engelli ve evde bakım maaşı alanlar dikkat:... Haberi Görüntüle

TAŞIT KREDİSİ TAKSİT SAYISI KAÇ OLDU?

Elektrkikli araçlarda geçerli yeni düzenleme ile 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıt kredilerinde taksit sayısı sınırı  48 ay olarak belirlendi. 1 milyon 600 bin ile 3 milyon lira aralığındaki taşıtlarda ise taksit limiti 36 ay oldu.  3 milyon ile 4 milyon lira aralığındaki taşıtlarda 24 ay, 4 milyon ile 5 milyon lira aralığındaki taşıtlarda 12 ay taksit sınırı getirildi. 

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

1 MİLYON TL ARAÇ KREDİSİNE KAÇ TAKSİT YAPILIR?

BDDK'nın yeni kararına göre 1 milyon 600 bin TL ve altında olan taşıt kredilerine 48 aya kadar vade uygulanacak. 

İran-İsrail gerilimi Avrupa’yı da etkiledi: Gaz fiyatları yüzde 7,5 arttı İran-İsrail gerilimi Avrupa’yı da etkiledi: Gaz fiyatları yüzde 7,5 arttı Haberi Görüntüle

NE KADAR TAŞIT KREDİSİ VERİLİR?

Nihai fatura değeri bir milyon altı yüz bin Türk Lirası ve altında olan taşıtlar için yüzde yetmişi aşamamasına karar verildi. Nihai fatura değeri bir milyon altı yüz bin Türk Lirası'nın üzerinde olup üç milyon Türk Lirası'nın üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde elliyi aşamamasına, Nihai fatura değeri üç milyon Türk Lirası'nın üzerinde olup dört milyon Türk Lirası'nın üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde otuzu aşamamasına, Nihai fatura değeri dört milyon Türk Lirası'nın üzerinde olup beş milyon Türk Lirası'nın üzerinde olmayan taşıtlar için yüzde yirmiyi aşamamasına, Nihai fatura değeri beş milyon Türk Lirası'nın üzerinde olan taşıtlar için yüzde sıfır olarak belirlenmesine, Bu Kararın Kuruluş Birliklerine duyurulmasına ve Kurumun internet sitesinde yayımlanmasına karar verilmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Ekonomi


Loading