Yandex Metrica

Tarih belli oldu! SSK ve Bağ Kur emeklisine büyük müjde: En düşük emekli maaşında hedef 12.000 bin TL!

Tarih belli oldu! SSK ve Bağ Kur emeklisine büyük müjde: En düşük emekli maaşında hedef 12.000 bin TL!

Emeklilerin maaşlarında beklenen artışlar, hergün günün en önemli bir gündem maddesi olarak konuşulmaya devam ediyor.  Geçtiğimiz yıl yapılan zam oranlarına ek olarak, Temmuz ayındaki zam hesaplamalarıyla birlikte emekli maaşlarının ne kadar artacağı merak ediliyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri arasında en düşük maaş alan kesimlerin beklentileri, mevcut maaşların yetersiz olduğu yönünde tartışılmaya devam ediliyor. 

Ekonomi

21.03.2024, 02:07

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları üzerine yapılan tahminler ve hesaplamalar, emeklilerin ekonomik durumlarına etki edecek önemli bir faktör olarak öne çıktığı da ifade edilerek Temmuz ayında açıklanacak enflasyon rakamları ve alınacak kararlar, emeklilerin yeni maaşlarını belirlemede kritik bir rol oynayacağı kamuoyu ile paylaşıldı.

Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye girebilirsiniz: Kredi borcu olanlar yandı: BDDK yakın takibe alacak: Kara listeye... Haberi Görüntüle

HEDEF 12 BİN TL OLMASI 

Geçtiğimiz yıl başında yapılan zamın ardından en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Ancak uzmanlar, bu rakamın yeterli olmadığını belirtirken emekliler arasında maaşlara seyyanen zam talepleri yükselirken, beklenti en az 12.000 TL seviyesinde olduğu duyuruldu. Hazine tarafından yapılan ödemelerle ilgili olarak SGK Uzmanı Murat Bal önemli bir açıklama yaptı ve açıklamalarında özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında en düşük maaşı alanların oranının yüzde 40 civarında olduğunu belirterek en düşük emekli maaşındaki beklentinin en az 12.000 TL seviyesinde olduğunu vurguladı.

Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte kadınlara emeklilik rehberi... Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte... Haberi Görüntüle

TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Temmuz ayındaki zam hesaplamalarında, 2 aylık enflasyon rakamları yüzde 11,53 olarak hesaplandığı Merkez Bankası verilerine göre yapılan tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına Temmuz ayında yüzde 24’lük bir zam gelebileceği belirtilerek bu rakamlara, son dönemlerde olduğu gibi refah payı da eklenebileceği ve emekli maaşlarındaki nihai zam oranı, 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında netleşeceği vurgulandı. 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak olan rakamlar, emeklilerin yeni zamlı maaşlarını belirleyecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading