Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası'ndan faiz artırımı! 'Enflasyon bir süre daha yüksek kalacak'

Son dakika: Merkez Bankası'ndan faiz artırımı! 'Enflasyon bir süre daha yüksek kalacak'

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde yaptığı açıklamada, 'İlk faiz artışı AMB'nin sözlü yönlendirmesinde de belirttiği gibi varlık alım programının bitişinden 'bir süre sonra' gerçekleşecek' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Son yıllarda pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi gelişmeler küresel ekonomiyi zora sokarken, enflasyonun artışı ile peş peşe faiz artışları yaşandı.

Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024 benzin, motorin ve LPG fiyayları... Akaryakıt fiyatları değişiyor mu? Brent petrol geriledi: 15 Nisan 2024... Haberi Görüntüle

FED'TE FAİZ ARTIRMIŞTI

FED geçtiğimiz hafta 50 puanlık artış kararı alırken Avrupa Merkez Bankası'nın nasıl bir reaksiyon gönderileceği merak ediliyordu. 

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

KADEMELİ BİR BİÇİMDE OLACAK 

Bloomberg'in haberine göre, Slovenya Merkez Bankası'nın düzenlediği bir etkinlik kapsamında açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Christine Lagarde faiz artışlarının kademeli bir biçimde gerçekleşeceğini belirtti. 

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

FAİZ ARTIŞI YAPILACAK 

Lagarde açıklamasında, "İlk faiz artışı AMB'nin sözlü yönlendirmesinde de belirttiği gibi varlık alım programının bitişinden 'bir süre sonra' gerçekleşecek. Her ne kadar bu 'süre' net olarak belirlenmese de bu birkaç hafta anlamına gelebilir" sözlerine yer verdi. 

Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir gelişme olabilir dedi Altında rüzgar tersine dönebilir! İslam Memiş hiç kimsenin beklemediği bir... Haberi Görüntüle

ENFLASYON DÖNEMİ TEKRAR BAŞLADI 

Enflasyon için uyarıda bulunan Başkan Lagarde, "Hızlı ekonomik toparlanma sonrası yüksek enflasyon dönemi geri geldi. Enflasyon bir süre daha yüksek kalacak gibi görünüyor. Rusya-Ukrayna savaşı enfasyondaki riskleri artırdı ve büyüme görünümünü kötüleştirdi" diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading