Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası 15 yıl sonra faiz artırdı! Bakın faiz yüzde kaç yükseldi

Son dakika:  Merkez Bankası 15 yıl sonra faiz artırdı! Bakın faiz yüzde kaç yükseldi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararını açıkladı. Banka faiz oranında artışa giderek daha fazla artışın olabileceğinin sinyalini verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:18

İngiltere Merkez Bankası'nın politika faiz oranı belli oldu. Banka faizi yüzde 4 seviyesine çıkardı. Böylelikle uygulanan faiz oranı son 15 yılın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Ekonomistler  faizin 50 baz puan artışla yüzde 3,5 seviyesinde yüzde 4'e çıkarılmasını öngörüyordu. 

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

ENFLASYON YUKARI YÖNDE 

Karar metninde enflasyon riskinin ciddi düzeyde yukarı yöne evrildiği ifade edildi. Metinde kalıcı enflasyonun daha fazla sıkılaştırma gerektirebileceği belirtildi. 

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

SON 15 YILIN EN YÜKSEK FAİZ ORANI 

Para Politikası Kurulu'nda 9 üye bulunuyor. 7 üye faizlerin 50 baz puan artırılması için oy kullanırken iki  üye faizlerin sabit tutulmasını istedi. 

Son açıklanan faiz artışıyla  birlikte Aralık 2021'den bu yana 10. faiz artışı yaşanmış oldu.Yüzde 4 artışla birlikte politika faizi 2008 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading