Yandex Metrica

SON DAKİKA! Memura temmuz zammı müjdesi: İşte en düşük memur maaşları! Refah payı da eklenecek

SON DAKİKA! Memura temmuz zammı müjdesi: İşte en düşük memur maaşları! Refah payı da eklenecek

Temmuz ayında yapılacak olan zam ile birlikte memur maaşlarında ciddi bir düzenleme yapılması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurlarla ilgili önemli düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. En düşük memur maaşı için 22 bin TL düşünülürken, memur emeklilerine de zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Temmuz'a sayılı günler kala, memur maaşları için yapılan hesaplamalar merak konusu haline geldi. Temmuz zammı, birkaç faktöre dayandırılarak hesaplanmaktadır. İlk olarak, temel zam oranı belirlenir ve genellikle enflasyonun yarısı veya üçte biri olarak belirlenir. Sonrasında, ilk 6 aylık enflasyon oranı dikkate alınarak belirlenen temel zam oranının üzerine eklenir.

Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz arsa satışı başladı Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz... Haberi Görüntüle

REFAH PAYI EKLENECEK

Ocak ayında yapılan iyileştirme çalışmalarıyla refah payı yüzde 30'a yükseltilmiş ve ek gösterge düzenlemesi uygulanmıştır. Temmuz ayında ise memurlara yüzde 6 artış yapılacak ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 8'i aşan kısmı enflasyon farkı olarak yansıtılacak. Ayrıca, bir refah payı da verilecektir.

İlk 4 aylık enflasyon verilerine göre, Temmuz zammı yüzde 13.08'e ulaşmış durumda. Geriye kalan 2 enflasyon verisinin de hesaplanmasıyla oranın artması bekleniyor. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, ilk 6 aylık TÜFE'nin yüzde 20.92 olarak çıkması tahmin edilmektedir. Bu durumda, memurların ve memur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 18.68 olması bekleniyor.

Bu artışın yanına bir de refah payı eklenecek. Refah payıyla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek ve diğer maaşlar da düzenlenecek. Mesleklere göre artış farklılık gösterecek ve düzenleme memur emeklilerini de kapsayacak. Düzenlemenin detayları ise en geç 3 Temmuz'da açıklanacak. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading