Yandex Metrica

Son dakika: Kira artışına yüzde 25 sınır getirilmişti! Meclis'ten geçti

Son dakika: Kira artışına yüzde 25 sınır getirilmişti! Meclis'ten geçti

Son dakika haberleri... Kira artışına yüzde 25 sınırı getiren düzenleme Meclis'ten geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

TBMM Genel Kurulu'nda Avukatlık Yasası görüşülürken AK Parti ve MHP'nin verdiği önerge ile konut kiralarına "yüzde 25 zam" sınırı getiren düzenleme kabul edildi. 

Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı gelecek? Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı... Haberi Görüntüle

1 TEMMUZ 2023'E KADAR YENİLENEN KİRA DÖNEMLERİNDE UYGULANACAK

Borçlar Kanunu'na eklenen geçici madde uyarınca 1 Temmuz 2023'e kadar (bu tarih dahil) yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla geçerli olacak.

Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye 1.536 TL para iadesi yapacak! Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye... Haberi Görüntüle

YÜZDE 25'İN ALTINDA KALMASI HALİNDE DEĞİŞİM ORANI GEÇERLİ OLACAK

Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25'in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz sayılacak. Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa hâkim tarafından belirlenecek kira bedelinde de bu hüküm uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading