Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: İş Bankası ABD'nin tehdidi sonrası Mir ödeme sistemini askıya aldı

Son dakika: İş Bankası ABD'nin tehdidi sonrası Mir ödeme sistemini askıya aldı

Bloomberg'in haberine göre, İş Bankası ABD'den gelen yaptırım uyarısı sonrası Rusya'ya ait bir ödeme sistemi olan Mir'i askıya aldığını bildirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:13

Türkiye'nin en büyük özel bankalarından olan İş Bankası, Rus turistler arasında popüler olan Mir ödeme sistemini askıya aldı. 

İş Bankası'nın Bloomberg'e yaptığı açıklamada, ABD Hazinesi'nin konu hakkındaki açıklamasını gördüklerini ve değerlendirdiklerini belirterek, sistemin kullanımını askıya aldıklarını bildirdi. 

Karar, ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin geçtiğimiz hafta Rus ödeme sistemi Mir'in kullanımının Rusya dışında yayılmasına yardım edenlere yaptırım uygulamaya hazır olduğunu duyurması sonrası geldi. 

Altında işler tepetaklak: İslam Memiş elinde altın olanları uyardı: Bir sabah kalktığında... Altında işler tepetaklak: İslam Memiş elinde altın olanları uyardı: Bir... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE RUSYA'YA UYGULANAN YAPTIRIMLARA KATILMAMIŞTI

Türkiye, Moskova'nın Ukrayna işgaline tepki olarak Rus kurumlarına uygulanan yaptırımlara dahil olmamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 5 Ağustos’ta yaptığı görüşmenin ardından Mir sisteminin iki ülke arasındaki turizmi kolaylaştırdığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading