Yandex Metrica

Son dakika: Dolar kuru 10 TL'ye düşüyor! Hükümete yakın isim 'müjde' diyerek duyurdu

Son dakika: Dolar kuru 10 TL'ye düşüyor! Hükümete yakın isim 'müjde' diyerek duyurdu

Bir televizyon programında yaptığı 'şakkadanak dolar satarım' çıkışıyla hafızalarda yer edinen Necmettin Batırel, yeni yorumuyla heyecanlandırdı. Batırel, doların 10 TL'ye kadar düşeceğini iddia etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:37

Yaptığı ekonomi tahminleriyle adından sıklıkla söz ettiren Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel yeni bir dolar tahmininde bulundu. Batırel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yatırım hazırlığında olduğunu söyleyerek beklenen gelişmelerin yaşanması halinde doların 10 TL'ye kadar düşeceğini iddia etti. 

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

FAİZİN SABİT TUTULMASI BANKALARA YARADI

Batirel, politika faizlerinin yüzde 14’te sabit tutulmasının bankalara yaradığını söyledi. Bankaların inanılmaz kar ettiklerini belirten Batirel, yüzde 40 ile faiz verdiklerini ve ayrıca komisyondan da para kazandıklarına dikkat çekerek buna bir son verilmesi gerektiğini vurguladı.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

"DOLARI OLANLAR KÖŞE BUCAK SATMAYA ÇALIŞACAK"

Doların yıl sonunda 1O TL seviyesine gerileyeceği tespitinde bulunan Batirel, “Dünyadan Türkiye’ye fon girişi yapılacak, portföy yatırımı yapılacak. Doları olanlar köşe bucak satmaya çalışacak. Türkiye dünyanın gözbebeği haline geldi. Bütün ülkeleri küçülürken Türkiye büyüyor, büyüme işareti veriyor. İktidar giderse yerine ABD yanlısı bir hükümet gelecek. Rusya’nın Türkiye’ye yatırım yapması gerekiyor. Bence Putin’den büyük bir destek gelecek” ifadelerini kullandı.

Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde yeni rekor Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde... Haberi Görüntüle

VERİLEN KREDİLER İSTİSMAR EDİLİYOR

İhracatçılara sıfır faizle kredi verilmesinin istismar edildiğinin altını çizen Batirel, şunları söyledi:

“Bu kredileri çekip yatırım yapmak yerine dolara yatırdılar. Bu, dolar kurunun yükselmesine ve enflasyona neden oldu. Kurumsal şirketler 55 milyar dolar yaptılar. Merkez Bankası bu firmaları açıklarım dedi, İstanbul Sanayi Odası da kendimizi garanti altına almak için yaptık diyor. Aksine enflasyonun yükselmesine katkı sağlıyorlar. Kötü niyet ve Türk ekonomisini baltalamak olarak görüyorum. Seçim yaklaşırken hükümeti zor durumda bırakmaya çalışıyorlar.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading