Yandex Metrica

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Memurların maaşları yeniden hesaplanacak

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Memurların maaşları yeniden hesaplanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm çalışanlarının maaşlarının yeniden düzenlenmesi talimatını verdi. Yapılacak düzenlemeyle kamudaki ücret dengesizlikleri son bulacak ve 450 çeşit maaş yeniden hesaplanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:22

Ek gösterge müjdesinin ardından mevcut çalışanların maaşlarına yönelik olarak da bir düzenleme yapılacak. Ayrıca 560 bin sözleşmeli personele de kadro hakkı öngören çalışma için düğmeye basıldı.

Büyük indirim: Benzin ve Motorinde fiyatlar düşüyor! Pompaya yansıyacak Büyük indirim: Benzin ve Motorinde fiyatlar düşüyor! Pompaya yansıyacak Haberi Görüntüle

MAAŞ DÜZENLEMESİ DE GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ek gösterge düzenlemesinin ardından mevcut çalışanların maaşlarına yönelik de yeni bir düzenlemeye gideceklerini açıkladı.

Bakan Bilgin, "Şu müjdeyi vereyim, Cumhurbaşkanımız dün bütün kamu çalışanlarının yaptıkları işlere göre ücretlerinin yeniden düzenlenmesi çalışmasını da bize verdi. Onu da ayrıca yapacağız" dedi.

Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNİN ARDINDAN...

Bakan Bilgin, ek gösterge düzenlemesinin hemen ardından 560 bin sözleşmeli personele de kadro hakkı öngörülen çalışmayı tamamlayacaklarını söyledi.

Bilgin, "Ek göstergeden sonra ilk yapacağımız çalışma sözleşmeli personel meselesidir, üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağız. Kamu, ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor. Fakat bu sözleşmeli personelin bazı sorunları var. İsteğe bağlı olarak onlara kadro hakları vereceğiz. Yani onunla ilgili kapsamlı bir düzenleme yapıyoruz. Sözleşmeli çalışmayan kadroluların sahip olduğu bazı haklardan onlar mahrumlar. Onları kendilerine vereceğiz" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading