Yandex Metrica

Son dakika: Anlaşma tamam! Asgari ücrete rekor zam geliyor

Son dakika: Anlaşma tamam! Asgari ücrete rekor zam geliyor

Avrupa Birliği ülkeleri, asgari ücretin yaşam standartlarını yükseltecek seviyede olması gerektiği konusunda uzlaştı. Buna göre, üye ülkeler asgari ücreti belirlerken aynı kuralları uygulayacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

BBC Türkçe'nin haberine göre, AB Parlamentosu ve AB Konseyi üyelerinin anlaşması, AB'nin asgari ücrete sahip olmayan altı üyesini etkilemeyecek. Fakat geri kalan 21 üye, asgari ücretlerini belirlerken aynı kuralları takip etmek zorunda kalacak.

Her ülkede geçim koşulları farklı olduğu için AB genelinde aynı asgari ücretin belirlenmesi gerekmeyecek. Direktifin uygulamaya geçmeden önce oylanarak yasa haline gelmesi gerekiyor.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

HER 10 İŞÇİDEN 1'İ ASGARİ ÜCRET ALIYOR

AB genelinde her 10 işçiden birinin asgari ücret aldığı tahmin ediliyor. Almanya'da asgari ücretli bir işçi saatte 12 avro kazanırken Lüksemburg'da bu 13 avro, Bulgaristan'da ise 2,19 avro kazanıyor.

Kalpazanlar tarafından piyasaya satılıyor! Uzman isim uyardı: Altının gramajı üzerinden sahtekarlığa dikkat! Kalpazanlar tarafından piyasaya satılıyor! Uzman isim uyardı: Altının gramajı üzerinden... Haberi Görüntüle

İSVEÇ VE DANİMARKA KARARA KARŞI ÇIKTI

Asgari ücret uygulaması olmayan ve maaşların toplu pazarlıklarla belirlendiği Danimarka ve İsveç bu karara karşı çıkacaklarını açıkladı. Fakat iki ülkenin AB Konseyi ve AB Parlamentosu'ndaki ağırlıkları bu kararı engellemeye yeterli değil.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading