Yandex Metrica

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı! Kimler emlak vergisi ödemez? Tüm detaylar belli oldu

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajı! Kimler emlak vergisi ödemez? Tüm detaylar belli oldu

Her yıl tüm taşınmaz sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu bir servet vergisi olan emlak vergisinde bazı kişilerin muafiyet alacağı kararı çıkmıştı. Vatandaşları kimlerin emlak vergisinden muaf olacağını merakla araştırıyor. Tüm detaylarının belli olduğu emlak vergisi muafiyetinde kimlerinde vergiden muaf olduğu açıklandı.

Ekonomi

04.03.2024, 02:04

Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmayanlar ile gelirleri sadece emekli, dul ve yetim aylığından ibaret bulunanların, engellilerin, gazilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için indirimli emlak vergisi oranı uygulanıyor.

FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı Haberi Görüntüle

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEZ

Emlak vergisi muafiyet avantajından; emekliler, ev hanımları ve işsizler yararlanabiliyor. Ayrıca engelliler, gaziler ve şehit yakınları da brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutları için emlak vergisi avantajından yararlanabiliyor. Emlak vergisi muafiyetinden yararlanmak için, mülk sahiplerinin ilçe belediyelerine formla başvurmaları yeterli. İlgili formlar ve taahhüt belgesi, 38 ve 44 Seri No’lu Emlak Vergisi tebliğlerinin ekinde yer almakta. Başvuru sırasında belediyeye verilen beyan ve taahhüt yeterli oluyor.

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık... Haberi Görüntüle

ENGELLİLER GELİRİ OLSA DA YARARLANABİLİR

Engelliler, gelirleri olsa dahi emlak vergisi avantajından  yararlanabiliyorlar. Tek konutunu kiraya verip yakınlarının yanında kalsa da, tek konutları için sıfır oranlı emlak vergisi hakkından yararlanabiliyorlar. Tek konutu olan engelliler, kira geliri elde ettiği başkaca işyerleri olsa da, tek konut için tanınan emlak vergisi avantajından yararlanabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading