Yandex Metrica

FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı

FED kritik raporu yayımladı: Savaş ve enflasyon vurgusu öne çıktı

ABD Merkez Bankası, inatçı enflasyonun ve parasal sıkılaşmanın finansal istikrara yönelik en büyük risk olarak görüldüğünü bildirdi. Yayımlanan raporda Ortadoğu ve Ukrayna'nın küresel ekonomi için büyük risk olduğu vurgulandı.

Ekonomi

28.04.2024, 02:14

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu'nun nisan sayısını yayımladı.

Söz konusu raporda, inatçı enflasyonun ve sıkı para politikasının etkilerinin piyasa katılımcıları arasında en çok belirtilen risk olmaya devam ettiği belirtildi.

Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? ABD verileri bugün piyasayı belirleyecek Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? ABD verileri bugün piyasayı... Haberi Görüntüle

''ENFLASYON EN BÜYÜK FİNANSAL RİSK''

Piyasa katılımcılarının çoğunun enflasyonun yeniden hızlanmasının faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre yüksek tutabileceğini belirttiği aktarılan raporda, şu ifadelere yer verildi;

"Kalıcı enflasyonist baskıların beklenenden daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna yol açması riski en sık dile getirilen risk olmaya devam etti." 

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

BELİRSİZLİKLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Raporda katılımcıların yaklaşık üçte ikisinin politika belirsizliğini bir risk olarak gördüğü de belirtildi. Raporda, ticaret politikası ve artan jeopolitik gerilimlerle ilgili diğer dış politika konuları da dahil olmak üzere birçok belirsizlik alanına dikkat çekildiği ifade edildi. Raporda, ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleriyle ilgili politika belirsizliğinin de dile getirildiği aktarıldı.

Son dakika: Borsada yeni rekor: 10 bin puan aşıldı Son dakika: Borsada yeni rekor: 10 bin puan aşıldı Haberi Görüntüle

ORTADOĞU VE UKRAYNA KÜRESEL EKONOMİ İÇİN BÜYÜK RİSK

Fed'in raporunda, Orta Doğu'daki çatışmalar ve Rusya'nın Ukrayna'da devam eden savaşının, enerji ve emtia piyasaları ile küresel değer zincirlerinde sürekli aksama olasılığı da dahil olmak üzere küresel ekonomik faaliyetlere yönelik riskler oluşturduğu belirtti.

Jeopolitik gerilimlerin veya politika belirsizliğinin daha da artmasının ekonomik aktiviteyi azaltabileceğine işaret edilen raporda, bunun enflasyonu ve finansal piyasalardaki oynaklığı artırabileceği ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading