Yandex Metrica

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün

BES'te yeni dönem başlıyor: BES'i bozmadan kısmi para çekmek artık mümkün

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'te yeni dönem başlıyor. Yenl gelecek sistem ile artık içerideki biriken paranızdan BES'i bozmadan kısmen para çekmek mümkün. SEDDK kararıyla Kısmen Ödeme Uygulaması 1 Temmuz'dan itibaren uygulanmaya başlayacak.

Ekonomi

27.04.2024, 11:17

Bireysel Emeklilik sistemi, kısa adıyla BES'te tarihi bir düzenlemeye gidiyor. Yeni BES sistemi ile birlikte artık içerideki paranızı BES sisteminizi bozmadan kısmi olarak çekmek mümkün. BES, sigortalı çalışan kişilerin yaşam süresi boyunca yaptıkları tasarrufları, emeklilik dönemlerinde yaşam standartlarını yükseltme sistemi olarak bilinmekte.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından alınan yeni karar ile birlikte, uzun yıllardır tasarruf ederek birikim yaptığınız BES sisteminden kısmi para çekmek mümkün hale geldi. SEDDK, 1 temmuzdan itibaren kısmen ödeme uygulamasına geçiyor.

Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek tek emekli oluyorlar Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat: Bu meslekler listeye alındı! Tek... Haberi Görüntüle

BES NEDİR?

Vatandaşların maaşlarından özel olarak katkıda bulundukları, alternatif bir emeklilik planıdır. Türkiye'de BES ödemelerinde devlet katkısı bulunmaktadır. Anlaşmaya bağlı olarak 10 senelik BES ödemelerinize devlet katkısı eklenmektedir. Türkiye'de BES, ikinci emeklilik olarak bilinir.

Fed faiz kararı sonrası döviz ve altın fiyatları ne kadar oldu? Fed faiz kararı sonrası döviz ve altın fiyatları ne kadar... Haberi Görüntüle

BİREYSEL EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan habere göre artık Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamında Kısmen Ödeme Uygulaması 1 Temmuz'dan itibaren devreye giriyor.

1 Temmuz tarihinde başlayacak yeni uygulama ile artık BES sisteminiz bozulmadan kısmi para çekmek mümkün.

Kamuda tasarruf paketi yolda! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Kamuda tasarruf paketi yolda! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Önceliğimiz enflasyonu... Haberi Görüntüle

BES: KISMEN ÖDEME UYGULAMASI NEDİR?

BES'te içeride biriken paranızı çektiğiniz zaman sistem dışı kalınıyordu. Eğitim, evlilik, konut alımı gibi durumlar için sistemden para çekildiğinde, BES sisteminiz iptal ediliyordu. Devlet katkısı ise iptal oluyordu.

Yeni düzenleme ile birlikte artık herhangi bir durumda paraya ihtiyacınız olduğu takdirde paranızı kısmen çekme imkanınız mevcut. Hesapta biriken tutarlarınız devlet katkısı dahil olmak üzere geri alabilme hakkınız bulunuyor.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading