Yandex Metrica

SGK inceleme başlattı! Emekliler dikkat: SGK maaşları kesmeye başladı mutlaka kontrol edin!

SGK inceleme başlattı! Emekliler dikkat: SGK maaşları kesmeye başladı mutlaka kontrol edin!

SGK tarafından emekli olanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Gurbetçilerin ülkemizde emekli olmasından sonra SGK, sahte işyerlerinde çalıştıklarını tespit ettiği emekliler için düğmeye basacak.   

Ekonomi

02.04.2024, 12:34

Maaşların kesilmesinin gündemde olduğu emekliler için detaylar belli oluyor. Aktarılan son habere göre SGK, yurtdışında çalışıp, emekli olanları incelemeye başladı. Sahte sigorta yaptırıp bu şekilde emekli olanlar için tek tek incelemede bulunacak.  Bu kişiler arasında genellikle yurtdışında çalışıp ülkemizde emekli olma hakkı elde eden kişiler bulunuyor.

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

SGK'DAN İNCELEME 

Konuya ilişkin aktarılan haberin detaylarına göre SGK inceleme yapmaya başladı. Türkiye’de herhangi bir iş yerinde çalışmadığı halde çalışmış gibi gösterilen gurbetçilerin maaşları tehlike altında. Aktarılan haberin detaylarına göre SGK yetkilisi incelemeler yapıldığı ve emekli maaşı kesilenlerin sayısının fazla odluğunu belirtti. Maaş kesintileri daha da artmaya devam edecek.

Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var mı, işte güncel akaryakıt fiyatları Motorine indirim mi geliyor 23 Nisan? Motorine bugün indirim var... Haberi Görüntüle

SAKINCALI DURUMLAR AÇIKLANDI 

Emeklilerin belirtilen bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. SGK, daha önceki dönemlerde yaptığı açıklamasında aylık bağlanmasına ilişkin sakıncalı durumları tek tek sıraladı. Buna göre yapılan değişikliklerin SGK’ya bildirilmemesi, sahte hizmetle sağlık hizmetleri ve aylık ödemesinde yararlanmak, boşanma sebebi ile gelir alan kişilerin boşandığı eşi ile fiilen bir arada olması gibi durumlar emekli aylıklarının kesilmesine neden oluyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading