Yandex Metrica

SGK'dan 'EYT'lilere kritik uyarı! Bu işlemi yapmayan emekli olamıyor

SGK'dan 'EYT'lilere kritik uyarı! Bu işlemi yapmayan emekli olamıyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT sorununun çözüme kavuşmasıyla birlikte 'hizmet birleştirmesi' emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor.

Ekonomi

18.03.2024, 23:22

EYT düzenlemesi ile gündeme gelen hizmet birleştirmesi emekli olmak isteyen milyonlarca kişinin ilgilenmesi gereken konuların başında geliyor. 

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK), Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR’da ayrı ayrı hizmet yılları bulunan kişilerin emeklilik dönemlerinde bu yılları birleştirmeleri gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise sosyal medya hesabında hizmet birleşmesi hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Konuyla ilgili açıklama yayımlayan SGK  “Hizmet birleştirme emeklilik başvurusundan önce yapılmalıdır” denildi. 

Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir mi? Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir... Haberi Görüntüle

KANUNA GÖRE AYLIK BAĞLANMASINA HAK KAZANILDIĞINDA BİRLEŞTİRİLİR 

Hizmet birleştirmesine yönelik düzenlemeye 2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanun’da yer veriliyor. Kanunun 4. maddesinde “Kurumlara tabi çeşitli işlerde çalışmış olanların hizmet süreleri, aynı tarihlere rastlamamak kaydıyla bu Kanuna göre aylık bağlanmasına hak kazanıldığında birleştirilir. Ancak, hizmet süreleri toplamının aylık bağlanmasına yeterli olmaması halinde, bu Kanun hükümleri uygulanmaz” deniliyor.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

EN ÇOK HANGİ STATÜDE ÇALIŞILDIYSA ORADAN EMEKLİ OLUNUYOR 

Birden fazla hizmet kolunda çalışan kişiler birleştirme yaptıklarında son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde hangi alanda en çok prim ödemesi yapılmışsa o hizmet kolundan emekli olunmaya hak kazanılıyor. Yani emekli olacak kişinin son yedi yıllık hizmet süresi göz önüne alınarak birleştirme yapılıyor. Son 2520 prim gününde en çok hangi statüde çalışıldıysa oradan emekli olunmaya hak veriliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading