Yandex Metrica

SGK borçları silinecek mi? SGK borçları ve borç faizleri silindi mi?

SGK borçları silinecek mi? SGK borçları ve borç faizleri silindi mi?

SGK borç yapılandırma paketi vatandaşın bir numaralı gündeminde yer alıyor. Özellikle arama motorlarında, SGK borçları silinecek mi? SGK borçları ve borç faizleri silindi mi? soruları aranıyor. Sizler için bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını haberimizde derledik.

Ekonomi

23.01.2024, 20:21

SGK borçları silinecek mi? sorusu vatandaşın gündeminde yer alıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi olduğu bilinen bu paket hakkında çokça soru soruluyor.  Arama motorlarında, SGK borçları silinecek mi? SGK borçları ve borç faizleri silindi mi? sorularına yanıt aranıyor.
Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması için kollar sıvandı. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçları yapılandırılacak. Borçların uzun vadelere bölünmesi ve ana paraya işleyen faizlerin büyük kısmının silinmesi bekleniyor. 

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı 4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklama şu şekilde; " Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hayata geçirecek yeni müjdeleri paylaşmak istiyorum. Vergi daireleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz.
Vatandaşlarımız ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamuya olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Tüm bu borçları belli oranda düzenleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz.' dedi ve sözlerine gençler için kredilerde kolaylık sağlanacağını belirterek, 'Teklifte matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini de sağlıyoruz. Artık gençlerimiz ne kadar kredi aldılarsa sadece o rakamı geri ödüyor. Bu düzenlemeyle endeks dışındaki borcunda yeniden yapılandırarak taksilte ödenmmesini mümkün hale getiriyoruz.
Bir müjde de icralık borcu olan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Şimdi de aynı uygulamayı vergi dairelerimize vergi, ceza tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. 2 bin lirayı aşmayan borçlarının cezalarınının tahsilinden vazgeçiyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

SGK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da tanınacak. Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma içine alınacak. Motorlu Taşıtlar Vergileri, nüfus cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları, gümrük cezaları, askerlik cezalarının da yapılandırma kapsamına alınması bekleniyor.

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu! Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma... Haberi Görüntüle

FAİZLER SİLİNECEK

Taksitli ödeme seçeneklerinin yanında ana para borçlarına işleyen faizlerin büyük kısmının silineceği düşünülüyor. 

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi? 21 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi mi?... Haberi Görüntüle

VERGİ YAPILANDIRMA İŞLEMLERİ

Vergi yapılandırma işlemleri internet üzerinden >gib.gov.tr  üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. İnternet üzerinden başvuru yapmanız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.


Loading