Yandex Metrica

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu!

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu!

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) araştırmasına göre gelecek 10 yılın en çok tercih edilecek meslekelrini açıkladı. 

Ekonomi

15.04.2024, 22:05

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkan, Türkiye İş Kurumu (TÜİK) 2023 İşgücü Piyasa Araştırmaları raporunu yayınladı.

Bakan Işıkhan sosyal medya hesabından yatığı paylaşımda; ''İş gücü ihtiyacının en fazla olduğu alan imalat sektörü. İşverenlerden alınan geri bildirimlere göre gelecek 10 yılda ön plana çıkması beklenen meslekler'' diyerek o meslekleri duyurdu.

Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Bakanlık son derece kararlı: IBAN kiralamaya hapis cezası verilecek! Haberi Görüntüle

GELECEK 10 YILIN MESLEKLERİ

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işgücünün de teknolojiye yönelik geliştiği son 10 yılda ise işgücü hacminin daha çok tekonoloji ve yapay zekaya yönelecek mesleklerin ön planda olduğu görülüyor.

Bu kapsam da ise son 10 yılda en çok tercih edilecek meslekler ise şöyle; 

Yazılım mühendisi, 

Yapay Zeka Uzmanı,

E-Ticaret Uzmanı,

Bilişim Uzmanı, 

Pazarlama Uzmanı,

İnşaat Mühendisi, 

CNC Operatörü,

Dil ve Konuşma Uzmanı

Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi: 30 Nisan benzin, motorin fiyatları kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi: 30 Nisan benzin, motorin fiyatları kaç... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK ARANAN MESLEKLERİ 

Geçtiğimi haftalarda ise Bakan Işıkhan, Türkiye'de en çok aranan elemanlar listesini yayınlamış o listede ise, makineci, garson, satış danışmanı, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, yük taşıma soförü, akaryakıt satış elemanı gibi meslekler yer almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading