Yandex Metrica

Şeker fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Şeker fiyatları neden yükselişe geçti?

Şeker fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Şeker fiyatları neden yükselişe geçti?

Son zamanlarda gıda ürünlerinde görülen artık dikkatlerden kaçmadı. Dün kırmızı ete gelen zamdan sonra, şeker fiyatlarının da arttığı görülüyor. Peki, şeker fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Şeker fiyatları neden yükselişe geçti? İşte detaylar…

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

Rusya-Ukrayna savaşı bölgedeki ülkeleri ciddi etkilemiş durumda. Türkiye ise her iki ülke de ile ticaret yaptığı için özellikle gıda ve akaryakıt sektörlerinde ciddi artış gösteriyor. Vatandaşlar, “şeker fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? Şeker fiyatları neden yükselişe geçti?” gibi sorulara yanıt arıyor.

Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415 TL taksitle ev sahibi olacak! İşte başvuru şartları... Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415... Haberi Görüntüle

ŞEKER FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Rusya ve Ukrayna savaşının ardından pek çok ürüne zam geldi. Ayçiçek yağı gibi stok sorunu yaşanan şekere yüzde 49 oranında zam uygulandı. Stok sorunlarının aşılmasının sonrasında fiyatların gerilemesi beklenmekte.

Geçen sene içerisinde 50 kiloluk şeker paketleri ortalama 200 TL civarında satışa sunulurken, 2022 yılının başlarında ise bu rakam 450 TL'ye ulaştı. Özel firmalarda ise şekerin fiyatı 650 TL'ye kadar yükseldi.

Şeker fiyatlarında yaşanan artış üzerine markalar perakende müşterilerine ağırlık vermeye başladı. Stokçuluğu önleme ve tüketiciyi korumaya odaklanmış olan fabrikalar günlük en fazla 500 ton satış yapabilmekte. Fakat yaşanan duruma stokçular ve özel şeker fabrikalarının fahiş zamları da eklenince fiyat politikaları alt üst olmuş duruma geldi. Ayrıca şeker satışı yapmakta olan özel fabrikaların "1 ay sonra sanayiye şeker satışını durduracağız" ifadelerini kullanması da paniği artırdı.

Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Haberi Görüntüle

GÜNCEL ŞEKER FİYATLARI KAÇ TL?

Şu anda 5 kiloluk paketler ortalama marketlerde 45 TL'den satışa çıkarılmış görünüyor. Ancak markalara ve marketlere göre bu fiyat değişiklik gösteriyor.

Şok marketlerde Nar marka şeker, 11,95 TL,

1 kg petek küp şeker, 9.95 TL
Petek toz şeker  5 KG 41.95 TL
Nar marka toz şeker 49.95 TL'den satılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading