Yandex Metrica

Seçim sonrası dolar ne olur? 31 Mart seçim sonrası dolar artar mı, azalır mı?

Seçim sonrası dolar ne olur? 31 Mart seçim sonrası dolar artar mı, azalır mı?

Döviz kurlarında meydana gelen hareketliliğin seçimden sonra nasıl bir ivme kazanacağı merak konusu oldu. 31 Mart yerel seçim sonrasında dolar/TL'nin ne durumda olacağı şimdiden merak edilmeye başlandı. Peki, Seçim sonrası dolar ne olur? 31 Mart seçim sonrası dolar artar mı, azalır mı?

Ekonomi

01.04.2024, 13:02

Seçim sonuçlarının ardından doların nasıl bir seyir izleyeceği, özellikle de 2024 Yerel Seçimlerinin ardından döviz piyasasının nasıl etkileneceği merak konusu haline geldi. Yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, doların değerindeki olası değişimleri ve bu değişimlerin getirebileceği sonuçları değerlendiriyorlar. Peki, Seçim sonrası dolar ne olur? 31 Mart seçim sonrası dolar artar mı, azalır mı?

Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı duyurdu: 4.000 TL'ye dayanacak Ortadoğu ateşi altını yaktı! Dev bankalar altın için son rakamı... Haberi Görüntüle

31 MART SEÇİM SONRASI DOLAR ARTAR MI, AZALIR MI?

Goldman Sachs analistleri, bu ay döviz talebinin artmasıyla birlikte Türk lirası üzerindeki baskının yoğunlaştığı bir dönemde, İstanbul'daki seçimlerin TL üzerinde olumlu bir etki yaratacağına inanıyor. Kevin Daly ve ekibinin önderliğindeki analistler, "Sonuçlara İstanbul'da ya da diğer büyük şehirlerde itiraz edilmemesi durumunda Türk lirası için olumlu olacaktır" dedi.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

SEÇİM SONRASI DOLAR NE OLUR?

Goldman Sachs analistleri, seçim sonuçlarının mevcut para ve maliye politikalarında herhangi bir değişikliğe neden olmayacağı görüşünde. Analistler, seçimlerin ardından rezervlerin ve Türk lirası üzerindeki baskının azalmasını beklediklerini belirtirken, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdüreceğini öngördüler. Geçen ay enflasyonun beklenenden daha kötü bir performans sergilemesi, Türk lirasının bu yıl dolar karşısında değerinin yüzde 9'unu kaybetmesiyle birlikte baskıyı artırdı. Ayrıca, seçim sonrasında TL'nin keskin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalabileceği beklentileri de döviz talebini artırdı.

Uzmanlar, seçimlerin ardından Türk lirasının keskin bir değer kaybıyla karşı karşıya kalabileceği endişelerinin arttığını ifade ediyorlar. Bu bağlamda, geçen hafta Merkez Bankası tarafından yapılan 500 baz puanlık sürpriz faiz artışının önemli bir adım olduğunu belirtiyorlar.  Uzmanlar, "böyle bir devalüasyonun olası olmadığına dair güçlü bir sinyal gönderdiğini" diyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading