Yandex Metrica

Sebze, meyve, ayçiçek yağı, un, şeker! Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşa müjde

Sebze, meyve, ayçiçek yağı, un, şeker! Hükümet düğmeye bastı! Vatandaşa müjde

Hükümet fahiş fiyat oyunları üzerine kritik bir karara imza attı. Buna göre, Ekonomi Koordinasyon Kurulu ismiyle önemli bir oluşum kuruluyor. Kurul, ayçiçek yağı, şeker, sebze, meyve fiyatlamalarını anbean takip edecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:08

Gıda fiyatlarında fahiş fiyat oyunu yapan marketler komisyoncular yandı. Hükümet düğmeye bastı. Ayçiçek yağı, şeker,sebze, meyve hepsi izlenebilecek. Fiyat dalgalanmalarına karşı büyük veri ve ileri analitik yöntemler kullanılacak.

Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Kelepir arsa! Kiradan daha ucuza geliyor: Milli Emlak duyurdu Haberi Görüntüle

ANLIK ÜRÜN TAKİBİNİ SAĞLAYACAK DİJİTAL BİR SİSTEM KURULUYOR

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları önlemek, enflasyona etkisini azaltmak amacıyla anlık ürün takibini sağlayan dijital bir sistem kurulması kararı aldı. Farklı aşamalarda elde edilen sinyallerin hangi ürünlerde hangi boyutta arz eksikliği oluşturacağı tespiti yapılacak. Yeni sistemle üretim deseni verileri oluşturulacak, üretici korunacak, tüketici kollanacak.

Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Merkez Bankası rezervleri 128,4 milyar dolara yükseldi! Haberi Görüntüle

BAKAN NEBATİ'DEN DESTEK MESAJI

Enflasyon beklentilerinin iyileştirilmesine ilişkin tedbirler, bütçe imkânlarının etkin kullanımına yönelik alınabilecek aksiyonlar, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve kalifiye insan gücünün geliştirilmesine yönelik önlemler değerlendirildiği ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'le bir araya geldi.

Önümüzdeki dönemde özellikle gıda arz güvenliğinin önemli bir unsuru olan tarımsal sulamaya yönelik politika önerileri üzerinde görüştüklerini ifade eden Nebati, "Bu kapsamda, damlama ve yağmurlama sulama ile güneş enerjisi santrallerinin yaygınlaştırılmasına yönelik destek sağlanması üzerinde fikir birliğine vardık" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading