Yandex Metrica

OHAL fitnesini kim ateşledi? Propaganda makinesi hiçbir fırsatı kaçırmıyor

OHAL fitnesini kim ateşledi? Propaganda makinesi hiçbir fırsatı kaçırmıyor

Karamsarlık havasını körüklemeye hazır durumda bekleyen çevreler, Prof. İzzet Özgenç'in tek cümlesini alıp tüm Türkiye'yi temelsiz bir iddianın etrafında bir gün boyunca dolaştırdı...

Ekonomi

01.04.2024, 22:16

Hukuk profesörü İzzet Özgenç'in "Ekonomik durum gerekçe gösterilerek OHAL ilan edilecek" çıkışı, hiçbir temeli olmamasına rağmen ateşe benzin dökmeye yetti. Kurdaki hareketlilik nedeniyle haftalardır zaten istim üstündeki piyasaya karamsarlık havası çöktü. 

Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isim olmasından dolayı sözleri ciddiye alınan Prof. Özgenç, başlattığı fitne hızla yayılınca yaptığı hatanın farkına vararak geri adım attı ama olan olmuştu. Türkiye bir gün boyunca "OHAL ilan edilecek mi?" tartışmalarıyla enerji tüketti. 

Hürriyet gazetesi yazarları Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi, İzzet Özgenç'in imza attığı o tuhaf OHAL mesajını bugünkü yazılarında yorumladı. 

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

HÜKÜMET DÜŞMANI MI OLDU?

Özgenç'in savrulduğu yerin 'rezil bir yer' olduğunu belirten Ahmet Hakan >yazısında şunları kaydetti:

"Uzaktan baktığımda düzgün, sağduyulu, dedikoduya prim vermez biri gibi görünüyordu.

Türk Ceza Kanunu’nun yazımında görev almıştı.

AK Parti’nin dostuydu.

Bugünlerde nerelere savruldu acaba?

Hükümet düşmanı mı oldu? Unutulduğunu mu düşünmeye başladı? Hakkının yendiğine mi inanmaya başladı? “Erdoğan gitsin” kervanına mı katıldı? ‘Davutoğlu’cu mu oldu? Babacan’a mı yaslandı?

Yemin ederim bilmiyorum.

Hiçbir fikrim yok.

Ancak İzzet Özgenç, durup dururken şöyle bir şey yaptı:

“Ekonomik durum gerekçe gösterilerek OHAL ilan edilecek” dedi ve OHAL fitnesini ateşledi.

Onun bu palavrası üzerine yüz bin tane “OHAL geliyor” analizi yapıldı.

Sonra ne oldu?

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Bu tam bir saçmalıktır” diyerek fitneyi bastırdı.

Peki geriye ne kaldı?

Ne kalacak?

Kırılgan ekonomiye vurulmuş olağanüstü bir darbe kaldı, milleti paniğe sevk eden fitnenin artçıları kaldı, bir palavra üzerinden yapılan algı kaldı.

Bu sonuçtan yola çıkarak...

İzzet Özgenç’in savrulduğu yerin neresi olduğunu tam olarak söyleyemem ama o yerin çok felaket, çok berbat, çok rezil bir yer olduğunu söyleyebilirim."

Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Başvurular bugün başladı Haberi Görüntüle

ORTADA SAVAŞ, AYAKLANMA YOK...

Anayasa'nın 119. maddesindeki OHAL hükümlerine işaret eden Abdulkadir Selvi ise "Orada sadece ağır ekonomik bunalım sayılmıyor. Savaş, savaşı gerektirecek bir durum, ayaklanma ve kalkışma gibi şartlar da sıralanıyor. AK Parti iktidara geldiğinde 90’lı yıllardan beri uygulanan OHAL’i kaldırdı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra getirilen OHAL ise bir süre uygulandıktan sonra uzatılmadı. Fiyat artışı ve dövizdeki dalgalanma dışında ekonomideki temel parametreler iyi. Ayrıca savaşı gerektirecek bir durum mu var?" diye sordu. 

İşte Selvi'nin >yazısından önemli satırlar...

Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek şart... Başvuran her anneye 36 bin TL devlet yardımı verilecek: Tek... Haberi Görüntüle

O ARTIK ERDOĞAN'A YAKIN DEĞİL

"İzzet Özgenç bir dönemler Erdoğan’ın fikirlerinden istifade ettiği önemli bir hukukçuydu. Ama İzzet Hoca bir süredir muhalif. İktidara yönelik eleştirilerini esirgemiyor. Bunu saygıyla karşılıyorum. İzzet Özgenç’in OHAL’le ilgili paylaşımları; Erdoğan’a çok yakın bir isim, kendi görüşlerini değil Erdoğan’ın düşüncesini yansıtıyor şeklinde değerlendirmelere konu olduğu için hatırlatmak istedim. İzzet Hoca artık Erdoğan’a yakın değil, onun görüşlerini paylaşmıyor. Ayrıca İzzet Hoca’nın OHAL’le ilgili değerlendirmesinin Erdoğan’ın eğilimini yansıttığı yorumlarından en çok Cumhurbaşkanı’nın rahatsız olduğundan eminim. Bu iddia hem doğru değil hem de bu dönemde ekonomiye yapılacak olan en büyük kötülük, OHAL ilan edilmesini gündeme getirmek olur. Ekonominin en kritik süreçten geçtiği bir dönemde, oluşturulmak istenen sisli hava en çok Erdoğan’ı rahatsız eder. Ekonomi nedeniyle OHAL ilan eden ülkeye yabancı sermaye gelir mi?

OHAL iddiaları üzerine ekonomi çevrelerine ulaştım. OHAL iddialarına karşı tepkiliydiler. “Kesinlikle böyle bir gündemimiz yok. Böyle bir hazırlık yok. Böyle bir çalışma yok. Böyle bir niyet ve arzu yok. Bu tamamen İzzet Özgenç hocanın attığı bir tweet üzerinden yönetilmeye çalışılan bir algı operasyonundan ibarettir” denildi.

Bu iddianın ortaya atıldığı andan itibaren ekonomi çevreleriyle temas halindeyim. OHAL ilan edileceğine ilişkin en ufak bir izlenim edinmedim."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading