Yandex Metrica

Kulis bilgisi sızdırıldı: Temmuzda en düşük emekli maaşı o rakama kadar gelecek

Kulis bilgisi sızdırıldı: Temmuzda en düşük emekli maaşı o rakama kadar gelecek

16 milyon emekliyi yakından ilgilendiren emekli aylıklarına ilişkin Ankara kulislerinden ilk rakamlar sızdırılmaya başlandı. Temmuz yapılacak zam sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10 bin TL emekli aylığı kaç TL olacak?

Ekonomi

29.04.2024, 09:57

"2024 yılı emeklilerin yılı olacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında emekli maaşlarında kesenin ağzını açın dediği öğrenildi. 2024 yılının ilk 6 ayında ortaya çıkacak olan enflasyon rakamı emeklilerin maaş zammı olacak, ama emeklilerin maaşını belirleyecek enflasyon rakamlarına ek olarak hükümetten destek ödemesi gelebilir.

Sudan ucuz arsalar peynir ekmek gibi kapışılacak: Ayrıca hepsi KDV'den muaf: Acele edin ilk satış yarın Sudan ucuz arsalar peynir ekmek gibi kapışılacak: Ayrıca hepsi KDV'den... Haberi Görüntüle

2024 TEMMUZ AYINDA EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ocak, Şubat ve Mart ayı enflasyonlarının belirlenmesiyle birlikte 16 milyon emekli maaşlarına yapılacak olan ara zammın ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. İlk üç ay sonunda emekli maaşlarına yüzde 15,06 zam yapılacağı kesinleşti. 

Nisan, Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon rakamları dört gözle beklenirken, emekliler refah payının de eklenmesi ile beraber emeklilerin maaş zamlarının Temmuz 2024 döneminde yüzde 25 seviyelerinde olacağı tahmin ediliyor.

Koç Metalurji sahibi Adil Koç kimdir? Koç Metal kimin? Koç Metalurji sahibi Adil Koç kimdir? Koç Metal kimin? Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK 2024?

10 bin TL olan en düşük emekli maaşı Temmuz ayında kaç TL olacak? Enflasyon rakamlarının yanı sıra devlet yıllardır en düşük emekli maaşını ayrıca belirliyor. Aradaki fark Hazine tarafından ödeniyor.

Ocak ayında  7.500 TL'den 10 bin TL'ye yükselen en düşük emekli aylığı Temmuz ayında ne kadar olacak? Şayet enflasyın yüzde 36 hedefine ulaşırsa, en düşük emekli maaşı 10.000 TL’den 13.600 TL’ye çıkacak. Fakat Ankara kulislerinden gelen bilgilere göre en düşük emekli maaşı 15.000 TL'ye kadar çıkartılacak.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading