Yandex Metrica

Kripto para için fetva verildi! Haram mı helal mi?

Kripto para için fetva verildi! Haram mı helal mi?

Dünyayı kasıp kavuran kripto para İslam'a uygun mu değil mi? Dünyanın en büyük Müslüman cemaatlerinden olan Nahdat-ul Ulema bu konuda fetvasını içeren bir bildiri yayınladı.

Ekonomi

30.03.2024, 04:58

Endonezya'nın en büyük İslami kuruluşlarından olan Nahdat-ul Ulama, kripto para ile ilgili yeni bir bildirge yayınladı. 

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA CAİZ Mİ?

Ülkenin ana akım Müslüman örgütü Nahdat-ul Ulema, kripto paraların kullanımının İslam dini için caiz olmadığına hükmetti.

Kripto paraların kullanım alanı arttıkça ve birçok ülkede yasal bir ödeme aracı haline geldikçe tartışmalar da farklı bir boyut kazanıyor. Birçok İslam alimi kripto para kullanımının caiz olmadığını bildirirken Nahdat-ul Ulema'da konuyla alakalı aynı yönde bir fetva verdi.

Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Emeklilik yaşında değişiklik! Prim şartını yerine getirenler emekli oluyor Haberi Görüntüle

KRİPTO PARA KULLANIMI YÜZDE 1772 ARTTI

Son bir yılda kripto para kullanımının yüzde 1772 oranında arttığı Endonezya, şimdi de bunun dini açıdan uygun olup olmadığını tartışmaya başladı. Aşıyla ilgili yayınladığı açıklamalarla dikkat çeken Nahdat-ul Ulema, kripto paralar ile ilgili de bir fetva yayınladı. Topluluğun sözü geçen isimlerinden Kiai Azizi Chasbullah, ülkenin dijital para birimlerini resmi olarak tanımasına rağmen; İslami kurallar gereği, bu para birimlerinin yasallaştırılmaması gerektiğini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading