Yandex Metrica

Kiralık daire arayanlara kötü haber! Fiyatlar 5 kat arttı

Kiralık daire arayanlara kötü haber! Fiyatlar 5 kat arttı

Antalya'da, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte 2 ay içinde ev kiralarının fiyatı 5 katına çıktı. Bazı bölgelerdeki akıllara ziyan fiyatlar vatandaşı canından bezdirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:10

Antalya'da 2 ay içerisinde kiralık daire fiyatları 5 katına kadar çıktı. Bu durum üzerine konuşma yapan Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, fiyatları emlakçıların yükseltmediğini vurgulayarak, "Bu fiyatların balon olduğuna inanıyorum ama bir denetleme kesinlikle gelmesi lazım" ifadesini kullandı.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

SAVAŞIN ETKİSİYLE KENTE HIZLI BİR GÖÇ BAŞLADI

Antalya, son dönemde gayrimenkul satışı ve yükselen kira ücretleri ile de dikkat çekmeye başladı. 20 Şubat'ta başlayan Rusya -Ukrayna Savaşının ardından kente hızlı bir göç başladı.

Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi iş ilanları yayımlandı! Başvuru şartları neler? Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik... Haberi Görüntüle

AYLIK FİYATLAR 20 BİN TL'YE KADAR ÇIKTI

Ukraynalılar daha önce tatil için geldikleri Antalya'ya bu kez yerleşmek için gelmeye başladı. Talep fazla olunca kısıtlı sayıdaki gayrimenkul fiyatları hızlı bir yükselişe geçti. Ukrayna ve Rus vatandaşları özellikle Konyaaltı'nın Liman, Hurma,Sarısu, Muratpaşa'nın Lara bölgesinde ya daire kiraladılar, yada satın aldılar. Talebin fazla olmasının yanı sıra, kentet yaşayan yerleşik yabancıların vatandaşlarına aracılık yapması nedeniyle kira fiyatları 2 aya göre beş katına çıktı. 2 ay önce 2-3 bin TL'den alıcı bulan dairelerin bugünlerde kiralık fiyatı, aylık 15-20 bin TL hem de peşin olarak isteniyor. Hurma ve Liman bölgesinde çok evlerin balkon ve camlarında az sayıda satılık veya kiralık yazısının olduğu görüldü.

Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş olacak Yastığının altında gram altın biriktirenler dikkat! Daha önce görülmemiş yükseliş... Haberi Görüntüle

İNŞAAT SEKTÖRÜ TAMAMEN DURDU

Kentteki kira artışlarını, sebebini ve yapılması gerekenleri ,Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar değerlendirdi.

Çağlar, pandemi döneminde ülke genelinde olduğu gibi Antalya’da da inşaat sektörünün tamamen durduğunu söyledi.

Antalya’da zaten satılık ve kiralık çok az ev olduğunu dile getiren Çağlar,” Bunun üstüne pandemiden sonra, Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte bir göç akımı başladı. Fiyatlarda otomatik olarak arttı. Antalya’da yaşayan yabancıların, gelen yurttaşlarına bu fiyatları arttırması sonucu fiyatlar doğal olarak yükseldi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading