Yandex Metrica

Karadeniz gazında ikinci müjde: Sırada ücretsiz 25 metreküp var!

Karadeniz gazında ikinci müjde: Sırada ücretsiz 25 metreküp var!

Bu ay itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci müjdesi olan 25 metreküp hediye uygulaması devreye girecek ve 11 ay boyunca konut, ibadethane ve cemevlerindeki doğalgaz kullanımlarının 25 metreküplük kısmı devlet tarafından karşılanacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz gazının karaya çıkarılması töreninde verdiği müjdelerden ilki olan "bir ay ücretsiz doğalgaz" kapsamında, 19.8 milyon doğalgaz abonesinin tamamına "sıfır" fatura çıkarıldı.

Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Haberi Görüntüle

DESTEK 10 MİLYAR TL'Yİ GEÇTİ 

31 mayıs itibariyle devletin doğalgaz faturalarına yaptığı destek 10 milyar TL'yi geçti. Ücretsiz doğalgazdan faydalanmayan hiçbir abone kalmadı.


FATURA BEDELİ SIFIR OLACAK 

Bu ay itibariyle ise Erdoğan'ın ikinci müjdesi olan 25 metreküp hediye uygulaması devreye girecek. Desteklemede '25 metreküpe kadar' denildiği için yine faturalı ve ön ödemeli tüm sayaçlar okunacak. Diyelim 30 metreküp tüketildiyse faturalı sayaç kullananlara 25 metreküpü düşürülerek sonraki ay için 5 metreküp kullanım için fatura çıkarılacak. 10 metreküp tüketim varsa ise yine fatura bedeli 'sıfır' olacak şekilde fatura düzenlenecek.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

KARTLI SAYAÇLARDA ÜCRETSİZ KULLANACAK 

Aynı şekilde kartlı sayaç kullananların da sayaçları okunacak. Onların da 25 metreküpe kadar olan kullanımları yine hanelerine alacak olarak yazılacak. İlk yüklemeye ne zaman giderlerse alacak olarak hanelerine yazılan metreküpler kendilerine ücretsiz olarak verilecek.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

YÜKLEMELER KARTA BEDELSİZ OLARAK YANSITILACAK

Örneğin haziranda 15 metreküp, temmuzda 20 metreküp bir kullanım olduysa, burada kartlı sayaçlarda vatandaş daha önce bedelini ödeyerek aldığı doğalgazı kullanmış olacağı için, sonraki dönemde ne zaman yükleme yaparlarsa buradan hak edişleri olan 35 metreküp yine bedelsiz olarak kartlarına aktarılacak. Kartlı sayaç kullananların aylık 25 metreküpün üzerinde bir tüketimleri olursa her aydan 25 metreküp alacakları olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading