Yandex Metrica

Sitede Ara

İşte BAE'nin milyar dolar yatıracağı sektörler

İşte BAE'nin milyar dolar yatıracağı sektörler

Türkiye'de 10 milyar dolarlık yatırıma hazırlanan BAE'nin hangi sektörlerle ilgilendiği netleşti.

Ekonomi

07.04.2024, 20:39

Uluslararası arenada Türkiye ile bilek güreşinden vazgeçme emareleri gösteren ve Ankara ile beyaz bir sayfa açmaya karar veren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türk şirketlere doğrudan yatırım hazırlığı yapıyor. 

Petrol zengini BAE'nin Türkiye'de satın alma niyetinde olduğu bazı şirketlerle bir süredir temas halinde olduğu belirtiliyor. Veliaht Prens Muhammed bin Zayed'in ağustos sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefon görüşmesinin ardından BAE yetkilileri Türk ekonomisine 10 milyar dolarlık yatırım niyetinde olduklarını deklare etmişti. 

Son olarak Bloomberg'e bilgi veren BAE kaynakları, 686 milyar dolar değerindeki yatırım fonu ADIA ile 110 milyar dolarlık kaynağa sahip ADQ'nun Türkiye'de sağlık ve finans-bilişim sektörlerine girmek istediğini belirtiliyor. 

2 bin 894 konutun sahibi belli olacak! İstanbul'da ev sahibi olmak isteyenlere müjde: Kuralar yarın çekiliyor! 2 bin 894 konutun sahibi belli olacak! İstanbul'da ev sahibi... Haberi Görüntüle

YATIRIM FONLARI ŞİRKET AVINDA

Abu Dabi merkezli ADQ yatırım fonunun finansal bilişimde uzmanlaşmış şirketlerle ilgilendiği, bunun yanında Türkiye'de bazı sağlık kurumlarıyla da ilgilendiği ifade edildi. ADIA fonu da aynı sektörler üzerinde incelemelerini sürdürüyor. 

BAE'nin borsadaki en değerli ikinci şirketi IHC ise sağlık, gıda ve endüstri sektörleriyle ilgileniyor. Şirketin yetkilisi "Türkiye bizim için büyük bir yatırım fırsatı olabilecek en önemli gıda işleme tesislerinden birine sahip" diyor. 

Türkiye'ye tek başına 1 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanan bir diğer şirket ise BAE merkezli özel yatırım şirketi Chimera Grup oldu. Chimera'nın hangi sektörle ilgilendiği şimdilik netleşmedi. 

BAE'nin Türkiye'deki en büyük yatırımı 2019 yılında Denizbank'ı Rus Sberbank şirketinden 2,75 milyar dolar karşılığında satın alması olmuştu. 

Dubai merkezli lojistik şirketi Aramex ise MNG Kargo'yu satın almak için bu firmayla görüşmelerini sürdürüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading