Yandex Metrica

İstanbul'da zincir marketlere eş zamanlı denetim

İstanbul'da zincir marketlere eş zamanlı denetim

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'da bazı zincir market şubelerinde eş zamanlı olarak etiket ve fahiş fiyat artışı denetimi yaptı. Denetimler sırasında fiyatlarla ilişkili her detay incelendi.

Ekonomi

23.01.2024, 17:59

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'un bazı noktalarındaki zincir market şubelerinde eş zamanlı denetim yaptı.

Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde altın olan... Yatırım Uzmanı Mert Başaran'dan tavsiyeler: Dolar yatırım aracı değil! Elinde... Haberi Görüntüle

DENETİMLER ÜMRANİYE BAĞCILAR'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Denetimlerde marketlerin hem etiketleri hem de fahiş fiyat artışına bakıldı. Denetimlerde Ümraniye ve Bağcılar'da tüketicilere hizmet veren bazı zincir marketlerin şubelerine giden Ticaret Bakanlığı yetkililerine İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü ve İç Ticaret Genel Müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Oğuz Şahin, İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Ümraniye'deki denetimlerde başta en çok tüketilen temel gıda ürünlerini ön plana aldıklarını söyledi. Ürünlerin belirtilen etiket fiyatlarını ve kasadan geçişleri sırasında arada fark olup olmadığına tek tek baktıklarını söyleyen Şahin, arkadaşlarının gereken tüm tutanakları tutacağını dile getirdi.

Antalya turizmde rekor kırdı! Tüm zamanların en iyi başlangıcı Antalya turizmde rekor kırdı! Tüm zamanların en iyi başlangıcı Haberi Görüntüle

HAKSIZ FİYAT ARTIŞINA CEZA

Fyat artışında haksızlık olup  olmadığını belirlemek için yalnızca alış ve satış fiyatlarına yönelik değil, aynı zamanda tedarikçilerin bilgilerini de dikkate alacaklarını vurguladı.

Vatandaşlara etiketleri dikkatle okumaları tavsiyesinde bulunan Şahin, haksızlık olması durumunda 10 bin 910 TL'den 109 binTL'ye kadar ceza uygulanacağını belirtti. Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Altındal da kentin Avrupa yakasında bulunan Bağcılar ilçesinde yapılan denetimlerdehem zincir marketler hem de perakende satış yerlerinde fiyat artışında haksızlık olup olmadığını  kontrol ettiklerini dile getirdi. 

Denetimlerin sonucuna göre, Ankara'da notlarını Haksız Değerlendirme Kurullar'ında görüşeceklerini belirtti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading