Yandex Metrica

İslam Memiş bile pes etti: Bir Allah biliyor bir de bu sistemi kuranlar! Gram altın ve Bitcoin'e dair şok yorum

İslam Memiş bile pes etti: Bir Allah biliyor bir de bu sistemi kuranlar! Gram altın ve Bitcoin'e dair şok yorum

Piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ve Bitcoin borsasının seyrini yorumladı. Son açıklamasında kripto para yatırımcılarını net ifadelerle uyaran Memiş, altının kaç liraya kadar yükselebileceği sorusuna çarpıcı cevaplar verdi.

Ekonomi

14.03.2024, 12:43

Gram altın, ons altın, kripto para ve ABD Doları'nın ne kadar yükseleceğine ilişkin tahminler birbiri ardına sıralanırken piyasa uzmanı İslam Memiş, 'Haber Para' ve 'A1 Capital' yayınlarında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Gram altın fiyatlarının son bir ayda 1960 TL seviyesinden 2 bin 300'lere çıkması, ardından yatay bir seyir izlemesi hakkında konuşan Memiş, bundan sonra neler olabileceğine ilişkin öngörülerini paylaştı. 

Ons altında bir miktar düşüş beklediğini ve bunun gram altında gerilemeye neden olabileceğini dile getiren Memiş, "Ben altın ve gümüşün ucuz değil, bedava olduğunu bir süre önce söylüyordum. Şimdi altının gramı serbest piyasada 2 bin 425 lira seviyesinde. Gümüşün gramı ise 26,8 lira. Dolayısıyla yeni zirveler görmeye devam ediyoruz. Bu hafta ons altın ve ons gümüşte geri çekilme, gram altın ve gram gümüşte geri çekilmeyi gündeme getirecektir" dedi. 

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı! Karar resmi Gazete'de Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı! Karar resmi... Haberi Görüntüle

FAİZ İNDİRİMLERİYLE UÇUŞA GEÇECEK

Memiş gram altının seyrine ilişkin şunları kaydetti:

"Ons altın mart ayında 2 bin 188 dolara, gram altın ise 2 bin 425 liraya kadar yükseldi. ABD'de enflasyon oranının açıklandığı 12 Mart'tan FED kararının açıklanacağı 20 Mart'a kadar altında düşüşler yaşanacaktır. Ama bu düşüşler kalıcı değildir, alım fırsatıdır. Sonrasında hızlı yükselişlerle yukarı yönlü hareketler bekliyorum. 

Hedefimiz haziran ayında 2 bin 500, 2 bin 700 lira, yıl sonunda ise 3 bin lira... Bunu yaklaşık 6 aydır bütün yayınlarımızda söylüyoruz. Serbest piyasada gram altının 2 bin 410 lira seviyesinde olduğunu belirtmek isterim. 

Amerikan Merkez Bankası başta olmak üzere Avrupa'da merkez bankaları haziran ayı itibariyle faiz indirmeye başlayacak. Piyasalar buna göre fiyatlandı. Faiz indirimleriyle beraber ons altın ve gram altında yeni ataklar, yeni ataklar, her ay yeni zirveler, 'altın uçuyor' başlıklarıyla yeni hikayeler görmeyi sürdüreceğiz."

bitcoin kripto para.jpg

Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi... Haberi Görüntüle

'BEN BİLİYORUM' DİYEN YALAN SÖYLER

Kripto para piyasasındaki duruma da değinen Memiş, 70 bin dolara yaklaşan Bitcoin'de yükselişin devam edip etmeyeceğinin belirsizliğine işaret ederek riskin büyük olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

"Bitcoin piyasasında bu yükselişler devam eder mi? Yeni rekor gelir mi gelmez mi? sorularının cevabını bir Allah biliyor, bir de bu sistemi kuranlar biliyor. Ben biliyorum diyenler yalan söylüyor. Bunu bildiğini söyleyenler Bitcoin'in 68 bin dolardan 18 bin dolara indiği dönemde uyarsaydı keşke herkesi. 

Manipülasyon var. Yarın 100 bin dolara da yükselebilir, 10 bin dolara da inebilir. Bunun arkasında herhangi bir devlet var mı? Yok. Bir sistem var mı? Yok. Birisi çıkıp 'bu sistem bana ait' dedi mi? Yok. Kumar masasına oturuyorsun, zar atıyorsun. Ne çıkacağını bilmiyorsun. Bu da öyle bir şey.

Yatırımcıların çok temkinli ve dikkatli olması lazım. Önce küçük paralarla bu piyasayı öğrenmeye çalışmayan ve bunu anlamayan hiç kimse kriptodan para kazanamaz."

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Ekonomi


Loading