Yandex Metrica

Getir başarılı hamlelerine devam ediyor! Alman rakibini satın aldı

Getir başarılı hamlelerine devam ediyor! Alman rakibini satın aldı

Türk online market alışverişi platformu Getir, Avrupa’daki faaliyetlerini büyütmek için Alman rakibi Gorillas’ı 1.2 milyar dolara satın aldı. Getir, bu hamlesiyle Financial Times'ta haber oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Başarılı Türk girişimlerinden biri olan Getir, sunduğu hizmet ve başarılı ticari hamleleriyle birlikte Avrupa'da ve Türkiye'de adından söz ettirmeye devam ediyor. Getir, Alman rakibi Gorillas’ı satın alma anlaşmasını imzalayarak, Avrupa'nın en büyüğü olma yolunda bir rakibini daha devre dışı bıraktı.

58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni düzenlemeler neler 2024? 58-61 yaş arası ve altındakilere ERKEN EMEKLİLİK! Erken emeklilikte yeni... Haberi Görüntüle

TOPLAM DEĞER 10 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Satın almayla 2 şirketin toplam değeri 10 milyar dolara ulaştı.

Financial Times'ta yer alan haberde anlaşmanın pandemi döneminde start-up finansmanındaki patlamanın Avupa'nın 2 büyük kazananı olan Getir ve Gorillas'ı bir araya getirdiği, 2 şirketin 2020'den beri girişim sermayesi fonlarından 3 milyar dolardan fazla yatırım aldığı belirtildi.

Uygulama üzerinden market hizmeti sunan pek çok start-up şirketi kapanırken Getir ile birlikte ABD merkezli Gopuff ve Almanya merkezli Flink sektörün büyük oyuncuları olarak kaldı.

Varılan anlaşma sonrası 2020 yılında Gorillas'ın kurucularından biri olan Kağan Sümer'in şirketten ayrılması bekleniyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading