Yandex Metrica

Gabar ve Cudi dağlarında 2024'ün rekoru kırılmıştı! TPAO duyurdu: Adana'da 10 sondaj kuyusu açılacak!

Gabar ve Cudi dağlarında 2024'ün rekoru kırılmıştı!  TPAO duyurdu: Adana'da 10 sondaj kuyusu açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerjide tam bağımsızlık ateşini yakan Türkiye, attığı adımların meyvelerini almaya devam ediyor. Son olarak Şırnak’ta terör örgütünden temizlenen Gabar ve Cudi Dağları, Türkiye’nin yeni enerji kaynağına dönüştü. Bu iki bölgede açıklan kuyulardan günlük 37 bin varil petrol üretimine ulaşılırken bir başka müjde de  Adana'nın Karaisalı ilçesinden geldi.  

Ekonomi

16.04.2024, 13:01

Enerjide dışa bağımlılığı azaltmakta kararlı olan Türkiye, yurdun çeşitli bölgelerinde sondaj faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Bir yanda doğalgaz bir yanda ise petrol keşifleriyle ilgili çalışmalar sürerken Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan (TPAO) yeni bir hamle geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Adana'nın Karaisalı ilçesinde 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak.

Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek: Uzman ekonomist altın için tarih verdi Düğün yapacaklar dikkat! Gram altın ve çeyrek altın rekor diyecek:... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde enerjide tam bağımsızlık ateşini yakan Türkiye, attığı adımların meyvelerini almaya devam ediyor. Son olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şırnak, Siirt ve Van’dan sonra bu kez de Adana'da petrol arayacak. Tespit kuyuları için yerler belirlenirken çalışmalar için start verildi.

SPK onayı verdi: 2 şirket daha halka arz oluyor! SPK onayı verdi: 2 şirket daha halka arz oluyor! Haberi Görüntüle

GÜNLÜK HEDEF 100 BİN VARİL 

Şırnak'ta terör örgütünden temizlenen Gabar ve Cudi Dağları, Türkiye'nin yeni enerji kaynağına dönüştü. Yapılan sondaj faaliyetleri sonucu Gabar Dağı'nda Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarında açılan toplam 28 kuyuda günlük 37 bin varil petrol üretimine ulaşıldı. 2024 yılı sonunda da hedef günlük 100 bin varile ulaşmak.

TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor Haberi Görüntüle

10 SONDAJ KUYUSU DAHA AÇILACAK 

Günlük 989 bin 900 varil petrol tüketimi olan Türkiye'nin dışa bağımlılığını önlemek için ise sahada büyük bir çalışma var.Son olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çeşitli yerlerinde yeni kuyuların açılması için çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Adana'nın Karaisalı ilçesinde 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

PROJENİN DEĞERİ 95 MİLYON LİRA 

Projenin değeri yaklaşık 95 milyon lira olarak hesapl anıyor. En fazla 2 bin 500 metreye kadar inilecek. Proje çerçevesinde döner sondaj yöntemi uygulanacak olup, sıra ile açılacak sondaj kuyularında en fazla 2 bin 500 metreye kadar inilmesi planlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

DEPOLAMA ÇALIŞMALARI LOKASYONDA YAPILACAK 

Arazi hazırlık aşamasında 25 kişinin ve petrol arama faaliyetlerinde 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. Arama işlemlerinde petrol tespit edilmesi durumunda petrolün çıkarılması işlemlerine başlanacak. Kuyulardan çıkarılan petrol, boru hatlarıyla tesiste bulunan seperatörlere gönderilecek. Depolama çalışmasının lokasyonda yapılması planlanıyor.

Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan Aman dikkat! Hatice Kolcak'tan "bunu sakın yapmayın" uyarısı: Altın alırken... Haberi Görüntüle

ÇIKARILAN PETROLLER TANKERLERLE TPAO İSTASYONUNA GÖNEDİRİLECEK 

Üretim tanklarından alınan ham petrol, dolum istasyonuna gönderilmek üzere teslimat tankında depolanacak. Dolum istasyonundan tankerler vasıtasıyla da TPAO’nun istasyonuna gönderilecek. Faaliyet kapsamında ham petrol ayrıştırması tarzında bir işlem uygulanmayacak.

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading