Yandex Metrica

Fed tutanakları açıklandı ABD borsaları düştü

Fed tutanakları açıklandı ABD borsaları düştü

Son dakika haberi... New York borsası haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Son dakika haberi... Açılışta Dow Jones endeksi, 200 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 0,47 azalarak 33.838,06 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,61 azalışla 4.257,70 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,01 kayıpla 12.834,05 puana indi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylüldeki faiz kararına ilişkin devam eden belirsizliklerin etkisiyle endeksler, haftanın son işlem gününün açılışında negatif bir seyir izledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama: Haberler gerçeği yansıtmamaktadır Haberi Görüntüle

RESESYON TEHLİKESİ

Analistler, Fed'in uzun süre sıkı para politikası izlemesinin dünyanın en büyük ekonomisini resesyona sürükleyebileceğinden endişe duyulduğunu belirtti.

Hafta ortasında açıklanan Fed'in son toplantısına ait tutanaklarda, ülkede enflasyon önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyali verilmişti.

Fed yetkililerinin değerlendirmeleri de yakından takip edilirken, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin bugün yaptığı açıklamalarda, enflasyonun düşmesini beklediğini ancak sıçrama yapabileceğini belirtti. Barkin, yüzde 2 enflasyona ulaşma yolunda resesyon riskinin olduğunu kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading