Yandex Metrica

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Bu durumda kirada indirim talep edebilirsiniz

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Bu durumda kirada indirim talep edebilirsiniz

Son 1 yılda artan kira fiyatları kiracıları zor durumlarla karşı karşıya kaldı. AK Parti hükümeti ise kira artış bedelini yüzde 25 ile sınırlayarak vatandaşın nefes almasına sebep oldu. Ancak bazı ev sahipleri, hukuksuz bir şekilde daha yüksek tutarlarda kira artışı yapmaya çalışabiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:56

Kiracı ve ev sahiplerinin kiralamalarda karşılıklı hakları bulunuyor. Bu hakların ihlali halinde ilgili kurumlara başvuru yapıldığında oluşan mağduriyetler gideriliyor.

Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte kadınlara emeklilik rehberi... Ev kadınlarına emekli aylığı yolu açılıyor! Hangi yenilikler yapılacak? İşte... Haberi Görüntüle

BU YASAYI OKUYUN

Kiracı ve ev sahibi ilişkisini düzenlemek için ülkemizde 2011'den beri “6570 Sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun” uygulanıyor. Öncelikle, kira sözleşmesini imzalamadan önce her detay dikkatlice okunmalıdır.

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi Haberi Görüntüle

EV SAHİBİ HAKLI GEREKÇE OLMADAN KİRACIYI EVDEN ÇIKARAMAZ

Ev sahibi haklı bir gerekçesi olmadığı durumda kiracıyı evden çıkaramaz. Ancak kiralanan mülk sahibinin kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu ya da kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için gerekliyse kiracının çıkması talep edilebilir.

Kirada olan mülkün tadilat masrafları mülk sahibine aittir. Kiracı ve mülk sahibi arasında anlaşma olması durumunda kiracı mülkü yenileyebilir ve bunun karşılığında kira bedelini daha az ödeyebilir. Bu durumda faturalar iyice analiz edilmelidir.

Kiracının, kiraladığı mülkü başkasına kiralama hakkı (mülke zarar gelmemesi şartıyla) bulunuyor. Bunun için mülk sabinin yazılı onayı gerekir.

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

FAZLA ÖDEME TALEP EDİLEMEZ

Kiracı, kirayı zamanında ödemelidir. Ancak geç ödeme durumlarında mülk sahibi, fazla ödeme talep edemez. Öte yandan kira ödenmez ise ev sahibinin, kiracıyı tahliye etmek için dava açma hakkı bulunuyor.

Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma Yolu'nda tarihi adım! Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma... Haberi Görüntüle

KİRA BEDELİNDE İNDİRİM TALEP EDİLEBİLİR

Eğer kiracı, evde sonradan oluşan kusurlar nedeniyle evi yeterince kullanamazsa ev sahibinden, sorunları gidermesini talep edebilir. Sorunların giderilmemesi durumunda ise kiracı, kira bedelinde indirim talep edebilir.

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

KARŞILIKLI HAKLAR

Sigorta ve vergi gibi ödemeler, sözleşmede aksi beyan edilmedikçe mülk sahibinin ödeme kapsamındadır.

Mülk sahibi, kiracıya mülkü verdiği gibi teslim aldıysa depozitosunu ödemek zorundadır. Ancak mülkte hasar var ise depozitoyu ödemez.

Kiracı, zamanın yıpratıcılığından dolayı eskiyen eşyaların durumundan sorumlu tutulamaz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading