Yandex Metrica

Emeklinin cebinden 5 bin TL çıkacak! 4A, 4B, 4C’liler dikkat! Eğer bunu yapmayı unutursanız dizinizi döversiniz

Emeklinin cebinden 5 bin TL çıkacak! 4A, 4B, 4C’liler dikkat! Eğer bunu yapmayı unutursanız dizinizi döversiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 2024 yıında emeklilere yüzde 50 oranında zam yapıldı. Ayrıca 4A, 4B ve 4C emeklilere ayrım yapılmaksızın bayram ikramiyesi 6 bin TL'ye çıkarıldı. Ama tüm bu müjdelerin yanı sıra emeklilere tam 5 bin TL borç çıkma durumu ortaya çıktı. Peki emekliler bu 5 bin TL'yi ödememek için ne yapmalı?

Ekonomi

26.03.2024, 05:17

2024 yılı emeklilerin yılı olacak diyerek bu yılı emekli yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşlara zam, bayram ikramiyelerine zam ve ekstra olarak Cumhuriyetin 100. yılına özel emeklilere ikramiye verdi. Ayrıca emekli maaşlarına ek zam konusu da yerel seçim öncesi gündemde. Ayrıca emekliler banka promosyonları ile de desteklenmeye devam ediyor. 

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞINIZ KESİLEBİLİR

Fakat 4A, 4B ve 4C emeklilere bir kötü haber geldi. Emeklilerin bu zamana kadarki en yüksek zamla birlikte alacağı ek ödemelerde borçlanma hali ortaya çıktı. Uzmanlar emeklileri maaş bankasından kesinti yapılmamasına yönelik yardı. 

THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek Haberi Görüntüle

EMEKLİMAAŞINI ALDIĞI BANKAYI DEĞİŞTİRECEKLER DİKKAT

10 bin TL emekli maaşı alan ve emekli maaşını aldığı bankayı değiştirmek isteyen emekliler dikkat! En yüksek promosyon ödemesini veren bankaya geçmek isteyen emekliden 5 bin TL’ye kadar kesinti yapılması mümkün. Peki emekliler 5 bin TL kesintiden nasıl kurtulabilir?

Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam edecek mi? İşte ekonomistlerin tahminleri... Merkez Bankası'nın faiz kararı yarın belli olacak! Faiz artışı devam... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARINDAN 5.000 TL KESİLMEMESİ İÇİN NE YAPILIR?

4A, 4B ve 4C emekliler 3 yıl taahhüt şartıyla verilen emekli promosyonlarından bankadan ayrılma durumunda kesinti yapılıyor. Bu kapsamda son yatan maaş üzerinde yapılacak bu kesinti ise verilen tutara göre hesaplanıyor.

Yani emekli maaşına göre 7 bin TL promosyon alan vatandaştan kesilecek tutar taahhüt bitimine göre bölünüyor. 24 ay kalmış ise her bir ay için 194 TL ‘den toplamda 4 bin 666 TL, neredeyse 5 bin TL’ye kadar kesinti yapılabiliyor. Bu kesintiden etkilenmemek için taahhüt tarihlerine dikkat etmek gerekiyor.

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

2024 EN YÜKSEK PROMOSYON VEREN BANKALAR

Emeklilerin en çok merak ettiği sorulardan biri olan emekli promosyon miktarları ise sıkça araştırılıyor. üncel emekli promosyonu en fazla olan bankalar arasında ilk sırada 15 bin TL’ye kadar ödemesiyle ING Bank bulunuyor. Ardından Akbank ve Yapı Kredi Bankaları 31 Mart 2024 tarihine kadar 12 bin 500 TL’ye kadar emekli promosyonu ödemesi sağlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading