Yandex Metrica

Emeklilere özel ucuz konut! Başvuru şartları belli oldu

Emeklilere özel ucuz konut! Başvuru şartları belli oldu

Türkiye'de başlatılan sosyal konut projesine emekli vatandaşlar da unutulmadı. Sosyal konut projesi kapsamında kontenjanı yüzde 20'si emekliler için ayrılırken, başvuru şartları belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kampanyasında detaylar belli oldu. 

Eylül ayında tüm detaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı, sosyal konut projesinde evi olmayan tüm vatandaşlara uygun taksit imkanlarıyla ev satışı yapılması planlanıyor. 

2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası ne kadar aratacak? 2024 Trafik sigortasına zam geldi mi? Mayıs ayında trafik sigortası... Haberi Görüntüle

YÜZDE 20'LİK KISMI GENÇLERE AYRILDI 

Dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve emekliler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Edinilen bilgilere göre, gelen yoğun talep üzerine toplam konut sayısının yüzde 20'si gençlere, yüzde 20'lik kota da emekli vatandaşlara ayrıldı.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

EMEKLİLER İÇİN YÜZDE 20 KOTA AYRILDI

TOKİ'nin daha önce yaptığı sosyal konut projelerini içeren kampanyalarda evi olmayan emeklilere de ayrı kota oluşturulmuştu. Ancak dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Proje kapsamında ayrılması planlanan yüzde 20'lik kota ile her beş gençten biri ev sahibi olacak. Aynı durum emekli vatandaşlar için de geçerli olacak. Anadolu şehirleri ve İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvurular ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

TALEBE GÖRE BELİRLENECEK

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenecek. Büyük şehirler başta olm ak üzere 81 ilde 450- 500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor. Projenin son halini ve tüm ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan eylül ayında vatandaşa müjdeleyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading