Yandex Metrica

Emekliler bu haberle kulaklarına inanamadı! Şartları sağlayan emeklilere çifte promosyon verilecek!

Emekliler bu haberle kulaklarına inanamadı! Şartları sağlayan emeklilere çifte promosyon verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılının 'emekli yılı' ilan edilmesinin ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL olmuştu. Bayram ikramiyelerinin 3 bin TL olmasının ardından da kamu bankalarının promosyon tutarlarına da zam yapılmıştı. Bazı vatandaşlar ise çift maaş alan vatandaşların çifte promosyon alıp alamayacağı merak ediliyordu. İşte çifte promosyon alma imkanı olan emekli vatandaşlar..

Ekonomi

11.04.2024, 18:10

28 Mart itibariyle kamu bankalarıne verilen talimaltar doğrultusunda emekli vatandaşlara 8 ila 12 bin TL arasında promosyon ödemeleri hesaplarına yatırılmaya başlandı. 

Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster kaç para, özellikleri ne? Renault Duster üretim yeri neresi olacak, Bursa mı? Renault Duster... Haberi Görüntüle

ÇİFT MAAŞ ALANA ÇİFTE PROMOSYON

Çift maaş alan vatandaşlar ise promosyon ödemelerinde çift promosyon alıp alamayacaklarını merak ediyor. Konuya ilişkin SGK Uzmanı Emin Yılmaz, promosyonlara ilişkin bilinmeyen detayları paylaştı. SGK Uzmanı Yılmaz, "Güncellemeyle ilgili eğer halihazırda devam eden bir sözleşmeniz varsa, mutlaka şubeye gitmenizi ve müşteri temsilcisine talebinizi iletmenizin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum'' dedi.  Promosyon sözleşmelerinin ise ATM, SMS, e-Devlet ve mobil bankacılık üzerinden de yapılabileceğini belirtti.

İran-İsrail gerilimi Avrupa’yı da etkiledi: Gaz fiyatları yüzde 7,5 arttı İran-İsrail gerilimi Avrupa’yı da etkiledi: Gaz fiyatları yüzde 7,5 arttı Haberi Görüntüle

ÇİFTE PROMOSYON KİMLER ALABİLİYOR?

Promosyon ücretlerinin emekli maaşlarının adlıkları ücret kapsamında tutarlarının belirlendiği, ancak dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar için ise bu miktarın 5 bin ila 12 bin TL arasında değiştiğini ifade etti. 

Çifte promosyon alma imkanının ise yasal olarak iki maaş alma hakkı bulunan dul, yetim aylığı alanlara sağlanabiliyor.

2008 yılı öncesinde vefat eden eş, anne ve baba, dul aylığı alanlar için ayrı promosyon hakkı olduğunu belirten Yılmaz; "Eşinizin ve anne veya babanızın emekli maaşlarını alabileceğinizi, bu durumun bankada ayrı ayrı promosyon hakkını doğurduğunu" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading