Yandex Metrica

Emekli ve memura maaş müjdesinde geri sayım! Kim ne kadar alacak? İşte yeni tablo

Emekli ve memura maaş müjdesinde geri sayım! Kim ne kadar alacak? İşte yeni tablo

Emekli ve memurların gözü 1 Mayıs'ta açıklanacak müjdede. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında en düşük emekli maaşının artacağını duyurmuştu. Detayları 1 Mayıs'ta paylaşılacak. Yaklaşık 800 bin kişinin yararlanması bekleniyor. Öte yandan; Merkez Bankası'nın enflasyon tahmini ile de emekli ve memur maaş zammı için tablo netleşmeye başladı. İşte o detaylar!

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Milyonlarca emekli ve memurun maaş zammı yılın ilk yarısındaki enflasyon oranı baz alınarak hesaplanıyor.

Buna göre; Merkez Bankası'nın geçtiğimiz günlerde, enflasyon tahminlerini açıklaması, önümüzdeki zam dönemine de ışık tutmuş oldu. Diğer yandan; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de 800 bin kişinin yararlanacağı emekli maaşı sürprizini açıklayacak.

4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler o formülü sızdırdı 4A, 4B, 4C'liler dikkat! Asgari ücrete devlet desteği gelebilir: Kulisler... Haberi Görüntüle

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTACAK'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taban maaşın artacağını söyledi. Bakan Bilgin şunları ifade etti:

"Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım."

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

'MALİYET FAZLA AMA DAİMİ OLACAK'

"Bin 100 liralık bayram ikramiyesini biz 400 lira artırmış olsaydık bunun maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Maliyet daha fazla ama daimi olacak. Her aya yansıyacak. Yaklaşık 800 bin kişilik bir kesimi ilgilendirecek."

İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan gram, çeyrek altın fiyatları İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ TABAN MAAŞININ 3500 İLE 4000 TL ARASINDA OLMASI BEKLENİYOR

Bakan Bilgin'in verdiği rakamlardan yola çıkarak taban maaşın kaç lira olabileceğini hesaplarsak; Ocak 2022'de en düşük emekli maaşı yüzde 66'lık artışla bin 500 liradan 2 bin 500 liraya yükseltilmişti.

13 milyar liralık yıllık maliyete bakıldığında 800 bin kişi için aylık 1.354 TL'lik bir fark ortaya çıkıyor. Bu fark en düşük maaşlara eklendiğinde zamla birlikte taban maaşın 3500 lira ile 4000 lira arasında bir rakama ulaşacağı ortaya çıkıyor.

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI'NIN ENFLASYON TAHMİNİ BELİRLEYİCİ OLDU

Açıklanan her enflasyon rakamı yaklaşık 14 milyon emekli ile 4.5 milyon kamu görevlisini yakından ilgilendiriyor. Çünkü; SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl 6 aylık enflasyon kadar iki kez artış görürken, memur ve memur emeklileri de yine yılda iki kez toplu sözleşme zammını aşan enflasyon oranı kadar fark alıyor.

Merkez Bankası 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 42.8 olarak duyurdu. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki sonuçları da geçen hafta açıklanmıştı. Tüm bu verilerden sonra 2022 yılının ilk 6 aylık enflasyon oranını hesapladık. Böylece temmuz ayında zamlar için geçerli olacak 6 aylık enflasyon oranı tahmini olarak ortaya çıkmış oldu.

5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar! Prim gün sayısı 9000'den 7200' düşürülüyor! 5 yıl önceden emekli olabileceksiniz: 1 Milyon vatandaşı işgilendiren karar!... Haberi Görüntüle

BU ORAN NE KADAR VE NASIL UYGULANACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklisine yılda iki kez maaş artışı yapılıyor. Bu artışlar enflasyon oranında gerçekleştiriliyor. Ocak ve Temmuz ayında yapılan maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor.

Yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuz ayında Aralık ile Haziran arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alacaklar.

Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

ÜÇ AYLIK ORAN 22.81

Mart ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte bu 6 aylık oranın yarısı belli olmuş oldu. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin üç aylık enflasyon artış oranı yüzde 22.81 olarak gerçekleşti. Şimdi üç aylık veri daha buna eklenecek. Bundan sonraki aylarda oranlar sıfır bile çıksa 22.81 oranı kesinleşti.

Nisan, mayıs ve Haziran aylarında oluşacak enflasyon bu rakama eklenerek Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon artışı olarak verilecek ve maaşlarına yansıtılacak. Temmuz maaşları artırılmış olarak ödenecek.

Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman halka arz olacak 2024? Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DAKİ ENFLASYON ARTIŞI YÜZDE 34,62 OLARAK UYGULANACAK

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ndeki sonuçlara göre ise 6 aylık enflasyon oranı yüzde 34,62 oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'daki enflasyon artışı yüzde 34,62 olarak uygulanacak.

İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500 TL olacak İslam Memiş'ten yeni altın yorumu: Gram altın o tarihte 3500... Haberi Görüntüle

EMEKLİ VE MEMURA ENFLASYON TARİFESİ

İlk üç aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 7 +15,31 olarak gerçekleşti. Yani memur ve memur emeklilerinin oranı yüzde 22.31 oldu. Bu rakama nisan, mayıs ev Haziran enflasyonları da eklenecek.

Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı gelecek? Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı... Haberi Görüntüle

KAÇ TL ALACAKLAR?

Yapılan bu hesaplamalar sonucunda yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan, 8 bin 622 liraya yükselecek.

En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753'a, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan, 4 bin 432 liraya çıkacak.

2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun üzerine de artış gerçekleşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading