Yandex Metrica

Emekli vatandaşlar için yeni formül! Hazırlıklar tamamlandı! İşte emekliler için yeni formülün detayları...

Emekli vatandaşlar için yeni formül! Hazırlıklar tamamlandı! İşte emekliler için yeni formülün detayları...

Emekli vatandaşlar seyyanen zam beklerken emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni formül üzerinde durulduğu ortaya çıktı. 

Ekonomi

21.03.2024, 18:53

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti, başta en düşük emekli aylığı alanlar olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni destek programları üzerinde çalışıyor.

AK Parti ve hükûmet nezdinde yapılan toplantılarda seçim çalışmaları sırasında en fazla karşılaşılan problem olan hayat pahalılığı ve emeklilerin durumuna yönelik yeni bazı adımların atılması gerektiği üzerinde duruldu.

Bu kapsamda, en düşük emekli aylığı alanlara yönelik doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı adı altında destek verilmesi önerisi tartışmaya açıldı.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatlarında son durum! 16 Nisan 2024 benzin ve motorin... Haberi Görüntüle

"EMEKLİ KART" MÜJDESİ

Yapılan planlamalara göre, 10 bin lira ve altı maaş alan ve başkaca bir geliri olmayan emeklilere ‘Emekli kartı’ verilecek. Bu kartlara doğalgaz, gıda ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı öncesi duyurulabileceği kaydedildi.

AK Parti kurmayları, ilerleyen süreçte aynı uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabileceğini, özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesinin planlandığını kaydetti.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Ekonomi


Loading