Yandex Metrica

Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar alacak? İşte detaylar...

Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklileri ne kadar alacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli vatandaşlar için bayram ikramiyelerinin 3 bin TL'ye çıkartılmıştı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala emekli vatandaşlar ise emekli ikramiyelerin ne zaman yatacağını merak ediyordu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih netleşti.

Ekonomi

10.04.2024, 22:03

Türkiye'de milyonlarca emekliye Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen ikramiyelerin 3 bin TL'ye çıakrtılmasının ardından bayram öncesi ne zaman hesaplarda olacağı merak ediliyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ramazna Bayramı'nda emekli vatandaşların hesaplarına yaacak olan bayram ikramiyesi ödeme takvimini duyurdu. 

Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın fiyatları Gram altın güne düşüşle başladı: 22 Nisan Pazartesi güncel altın... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bakan Vedat Işıkhan'ın yapmış olduğu duyuruya göre;

Emekli vatandaşların maaş ödemelerini ayın 17 ve 18'inde alırken, bayram öncesi hesaplara 2 Nisan'da yatacak.

19,20,21 ve 22'sinde maaş alan vatandaşlar ise 3 Nisan'da,

23,24,25 ve 26'sında maaş alan vatandaşlar ise 4 Nisan'da ödemelerini alabilecek.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak mı? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında: ABD büyüme verisinin etkisi olacak... Haberi Görüntüle

DUL, YETİM, ÖLÜM AYLIĞI ALANLAR DİKKAT

Aynı zamanda bayram ikramiyesi alan emekli vatandaşların yanı sıra, dul yetim ve ölüm aylığı alanların da hisseleri oranında bayram ikramiyesi verilecek. 

Dul aylığı bağlanmış olan ve yüzde 50'si bağlanmış olan vatandaşa bin 500 lira, yüzde 25 oranında maaş alanlara ise 750 lira ikramiye ödemesi yapılacak.

Eşi vefat etmiş, sigortalılığı nedeniyle aylık alamayan vatandaşlara ise aylık yüzde 75 oranında maaş alanlar için 2 bin 500 lira ikramiye alınacak.

İş kazası geçiren ve meslek hastalığına yakalanan bu nedenle iş göremezlik geliri alan vatamdaşlarada bayram ikramiyeleri ödeniyor. Güç kaybı yüzde 25 olan vatandaşlara 750 lira, yüzde 45 olan vatandaşlara ise 350 TL ikramiye yatırılacak.

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading