Yandex Metrica

Dünyaca ünlü milyarderden altın kararı! Eğer acil bir müdahale olmazsa kriz gelecek

Dünyaca ünlü milyarderden altın kararı! Eğer acil bir müdahale olmazsa kriz gelecek

ABD'deki dev bankaların iflasının ardından altın fiyatlarında büyük yükseliş meydana gelirken dünyaca ünlü milyarder Mike Novagratz yatırım kararını duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

ABD'de yüksek faiz kararının ardından Silicon Walley Bank gibi dev bankalar bir bir iflas ederken altın fiyatları da hızla yükselişe geçti ve 1937 dolara çıkarak son 7 haftanın zirvesini gördü. 

Merkez Bankası açıkladı: TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz yükseltildi Merkez Bankası açıkladı: TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faiz yükseltildi Haberi Görüntüle

ONS ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Ons altın, bugün en yüksek 1924 doları, en düşük ise 1907 doları görürken, saat 12:38 itibarıyla yüzde 0,03 oranında yükselişle 1919 dolarda hareket ediyor.

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,83 azalışla 1171 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından şu dakikalarda yüzde 0,16 artışla 1173 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1920 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 790 liradan satılıyor.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne kadar oldu? Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: 23 Nisan Çarşamba gram altın ne... Haberi Görüntüle

KRİZ AVRUPA'YA DA SIÇRADI

ABD'de başlayan ve Avrupa'ya sıçrayan bankacılık sektörüne ilişkin endişeler piyasalarda oynaklığı had safhaya çıkarırken, önemli merkez bankalarının atacağı adımlara yönelik beklentilerde de belirsizlik arttı.

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugünkü faiz kararının yatırımcıların odağında yer aldığını belirterek, ECB Başkanı Christine Lagarde'ın gelecek dönem para politikasına ilişkin açıklamalarının piyasalarda oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin 50 baz puanlık faiz artışı ihtimali yüzde 14 seviyesine kadar gerilerken, bankanın faiz artırımlarına 25 baz puanla devam edeceği öngörülmeye başladı.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

'FED KARARI DÜNYA EKONOMİSİNİ KRİZE SÜRÜKLEDİ'

Koin Bülteni'nde yer alan habere göre, Mike Novogratz 15 Mart tarihinde CNBC’ye verdiği demeçte, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikalarının ülke ve dünya ekonomisini bir kredi krizine sürüklediğini öne sürdü. Milyarder, emtia fiyatlarındaki düşüşün makroekonomik sorunlarla bir araya gelişiyle beraber küresel bir resesyona doğru gidildiğini dile getirerek FED’in daha fazla faiz artışı yapmayacağını düşünüyor.

Bankaların sermayelerini kredi vermekten kaçınarak yeniden şekillendirdiğini dile getiren Novogratz, FED’in faiz politikalarındaki duruşunun 2018’in sonundaki davranışları ile oldukça benzer göründüğünü belirtti.

İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan gram, çeyrek altın fiyatları İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan... Haberi Görüntüle

'ACİL BİR MÜDAHALE OLMAZSA...'

Acil bir müdahale olmadığı sürece yakın zamanda büyük bir kredi krizi ile karşı karşıya kalınacağını belirten Novagratz, hükümetlerin resesyon zamanında hızla parasal genişlemeye gittiklerini dile getirerek piyasaya enjekte edilecek yeni kaynakların kripto para piyasasındaki algılara da etki edeceğini söyledi. Bu kapsamda Bitcoin, Ethereum (ETH) ve diğer kripto paraların yanı sıra geleneksel yatırım araçlarından hisse senetleri ve altının pozitif yönde etkileneceğini belirtti.

Yakın zamanda ünlü milyoner Robert Kiyosaki de benzer bir görüş öne sürerek emtia ve kripto yatırımı için piyasaların uygun bir konumda olduğunu dile getirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading