Yandex Metrica

Devlet elektrik ve doğalgaz yardımı için kolları sıvadı! Beklenen müjdeli haber geldi! İşte yardım detayları

Devlet elektrik ve doğalgaz yardımı için kolları sıvadı! Beklenen müjdeli haber geldi! İşte yardım detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından doğalgaz ve elektrik yardımları merak edilmeye başlandı. Peki, elektrik ve doğalgaz yardım başvurusu başladı mı? Fatura yardımını kimler alacak, fatura yardımı ne kadar?

Ekonomi

23.01.2024, 18:40

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, milyonların beklediği doğalgaz fatura desteği ödemeleri için yardım miktarını ve başvuru detaylarını paylaştı. Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyenler e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuruda bulunabilecek. İşte, doğalgaz yardımı ayrıntıları...

Akaryakıta  zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve mazot ne kadar? Akaryakıta zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI DETAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara göre hali hazırda kömür desteği alan vatandaşlar, başvuru yaparak bu yardımı doğalgaz fatura yardımına çevirebilecek.

Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu karşılık faiz oranı ne? Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu 2024? TCMB zorunlu... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Bakan Yanık, doğalgaz yardımı hakkında detayları açıklamıştı. Yanık, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı. "Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağımızı ifade etmiştim. Buna göre hane başına yıllık 450 lirayla 1150 lira arası bir destek sağlayacağız. Bu ödemeleri, mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün iki katından fazla bir hane sayısı bu. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz" diye konuştu.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ FATURA YARDIMI NASIL ALINACAK?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuruda bulunabilecek. Yardımlar, hak sahipliği alan kişinin PTT kartına destek ödemesini olarak yatırılacak. Kişi faturasını götürerek, PTT'deki hakkıyla ödemesini geri alabilecek.

Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Lokantalarda ve kafelerde KDV oranları artıyor! Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURA YARDIMI KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Elektrik desteği programının kapsamının kronik hastalığı nedeniyle cihaz kullanan maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için de genişletiyoruz. "dedi. Elektrik desteği almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin elektrik faturası ile PTT şubelerine gitmesi gerekecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK FATURA DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

Elektrik tüketim desteği programı kapsamında son 3 senede yıllık ortalama 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar lira kaynak tahsis edilmiştir. Elektrik desteği programının kapsamının kronik hastalığı nedeniyle cihaz kullanan maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız için de genişletiyoruz. 50,4 milyon liralık ilave kaynakla 20 bin aileyi daha bu kapsama alıyoruz.

Kömür yardımı alan hanelerde isteyenlerin bunu doğalgaz alarak da alabilmelerini sağlayan paket hazırlanmakta. Doğalgaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hane yararlanacak.

Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Cevdet Yılmaz'dan ekonomi programına vurgu: Kamuda tasarruf önceliğimiz Haberi Görüntüle

ELEKTRİK YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR

Fatura yardımı almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

Evde Bakım Yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olanlara da benzer şekilde 200 liraya kadar destek veriliyor. Destek almak isteyen kronik hastalar, bu işlemi evden çıkmadan internet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading