Yandex Metrica

Devlet desteğiyle günlük 3 ton kültür mantarı üretiliyor!

Devlet desteğiyle günlük 3 ton kültür mantarı üretiliyor!

Sivas'ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) hibe desteğiyle kurulan üretim tesisinde günlük yaklaşık 3 ton kültür mantarı üretiliyor. Tesisin işletme müdürü Recep Darıcık: 'Devlet hep yanımızdaydı' dedi.

Ekonomi

08.02.2024, 03:56

İl merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki İncesu köyünde, 3 bin metrekare kapalı alanda mantar üretim tesisi kuruldu. TKDK'nin hibe desteğine başvuran ve destek almaya hak kazanan firmanın ürettiği mantarlar, bir zincir marketin 7 ildeki mağazalarında satışa sunuluyor. İncesu Tarım İşletme Müdürü Recep Darıcık, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıl önce TKDK'ye sundukları projenin hibe almaya hak kazandığını ve istihdama yönelik güzel bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tesisin üretim ve paketleme bölümlerinden oluştuğunu belirten Darıcık, kompleks içinde birbirlerini zincirleme takip eden 12 üretim odası olduğunu vurguladı.

Günlük üretimlerinin 3 ton olduğunu berliten Darıcık, "Tesisimizdeki günlük üretim 3 ton civarında. Ürünümüz Sivas, Trabzon, Giresun, Samsun, Erzurum, Malatya ve Elazığ'a gitmekte." şeklinde konuştu.

Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye yeni müjde geldi Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye... Haberi Görüntüle

İstanbul ve Ankara'da simit fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel simit, poğaça fiyatları İstanbul ve Ankara'da simit fiyatları ne kadar 2024? İşte güncel... Haberi Görüntüle

'ŞEHRİMİZ İÇİN GÜZEL BİR İŞ POTANSİYELİ'

Darıcık, mantarın narin olmasından ötürü kadın çalışanlarının daha fazla olduğunu belirterek:

"Güzel bir çalışma ortamımız var, çalışanlarımızın yüzde 75'i kadın. Mantar biraz daha narin ürün olduğu için kadın istihdamımız çok. Şehrimiz için güzel bir iş potansiyeli ortaya çıktı. 'Sivas'ta olmaz, Sivas'ta yetişmez, bu iş Sivas'ta yapılamaz' düşüncesinin tam tersi bir işletme burası. Yani her işin burada da olabileceği, çalışılırsa emek verilirse her şeyin başarılabileceğinin kanıtlandığı işletme." dedi.

Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt halka arz ne zaman? Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt... Haberi Görüntüle

DEVLET HER KONUDA BİZE DESTEK OLDU

Darıcık, devletin her an hep yanlarında olduklarını belirterek şu şekilde konuştu:

"Bu işi proje olarak düşündüğümüz günden itibaren devlet hep yanımızdaydı. Her anlamda, her aşamada, her konuda bize destek oldu. Ekonomik desteğin yanında projelerde, her şeyde destek oldu. O yüzden devlet desteği şart, bizim için de çok güzel oldu. Teknik olarak, teknolojik olarak çok çok iyi bir tesisimiz var." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading