Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu! Maaşlara 5000 TL zam! Yüzde 45 enflasyon ve refah payı onaylandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu! Maaşlara 5000 TL zam! Yüzde 45 enflasyon ve refah payı onaylandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son noktayı koydu! Memur maaşlarına yapılacak olan dev zam heyecan uyandırdı. Yapılacak olan flaş zam kısa bir zaman önce açıklandı. Memur maaşlarına %45 zamma bir de 5.000 TL seyyanen zam yapılacağı iddiası gündem oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:55

Milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memura yapılacak zam haberine dikkat kesildi. 14 Mayıs Pazar günü yapılan seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurlara güzel gelişmeyi açıklamıştı. Seçimlerden sonra artık  en düşük memur maaşı 22.000 TL'ye çıkarken 700.000 kamu işçisi içinde toplu iş sözleşmesi imzalanmıştı. Artık kamu işçilerinin taban maaşı 15.000 TL'ye çıktı ve buna ek olarak %45 zam sözü verildi. Durum böyle olunca memurların maaşının ne oalcağı merak konusu oldu. Seçimlerini ilk turunun tamamlanması ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura sarkması sonucunda memurlara ne kadar ara zam gelecek sorusunun yanıtı merak ediliyor.

IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' IMF'den Türkiye açıklaması: 'Herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok' Haberi Görüntüle

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

YÜZDE 45 ENFLASYON VE REFAH PAYI GÜNDEM OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs Pazar günü yapılan seçim öncesi katıldığı bir televizyon kanalında en düşük memur maaşı alan vatandaşlara müjdeyi duyurmuştu. Memur maaşlarına beklenen ek zam hususunda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye çıktığını açıkladı. Bu doğrultuda, kamu çalışanlarının da maaş zammı netlik kazanmış oldu. Buna göre en düşük işçi maaşı 15.000 TL olurken %45 ile ilave zam yapılacağı söyleniyor. 

Memur maaşlarına ara zam formülünün detayları belli olmaya başladı. Hükümet 2. tur seçimler öncesinde kolları sıvadı. Memur maaşlarına beklenen seyyanen zam 5000 TL olarak gerçekleşti. Buna ilave olarak da memur maaşlarına %45 enflasyon farkı ve refah payı verilmesi konuşuluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading