Yandex Metrica

Çocuklu annelere sosyal destek: Ramazan bayramı öncesi 5500 TL devlet desteği verilecek! Ramazan bayramı devlet desteğine nereden başvuru yapılır?

Çocuklu annelere sosyal destek: Ramazan bayramı öncesi 5500 TL devlet desteği verilecek! Ramazan bayramı devlet desteğine nereden başvuru yapılır?

Ramazan bayramında çocuğu olan anneler için devlet karşılıksız destek ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Destekten yararlanmak için tek şart başvuru yapmak.Peki çocuğu olan annelere sosyal yardım desteği nereden alınır? Çocuklu ailelere devlet desteği ne kadar? Doğum yardımını kimler alabilir? Doğum yardımı ne kadar? İşte çocuklu annelere 2024 yılında 5500 TL devlet desteğinin detayları haberimizde...

Ekonomi

08.04.2024, 18:01

Çocuk sahibi olan anneler, çalışma hayatını bırakmak zorunda kalıyor. Enflasyon artışı ise çocuklu annelerin ihtiyaçlarını gidermelerinde hayati önem taşıyor. Barınma, yakacak, gıda, giysi gibi ihtiyaların yanı sıra vatandaşların pek çok ihtiyacı bulunuyor. Maddi imkansızlık yaşayan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, nakdi destek sağlıyor.

Vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvurarak, yararlanma imkanı mümkün. Sigortası olmayan, düşük gelirli olan hanelere birçok ödemenin yanı sıra Aile Bakanlığı birçok kadına yönelik sosyal yardım ve devlet desteği sağlamaya devam ediyor.

Peki kadınlara verilen devlet destekleri neler? Çocuğu olan annelere devlet desteği ne kadar? İşte merak edilenler...

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

2024 YILINDA KADINLARA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gereken şartları sağlayan tüm kadınlara düzenli olarak devlet desteği imkanı sağlıyor. Bakanlık tarafından sağlanan birçok destek ödemesinde her ay düzenli olarak ödemeler yapılıyor.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

ÇOCUĞU OLAN ANNELERE SOSYAL YARDIM DESTEĞİ

Bakanlık, çocuğu olan anneler için sosyal yardım hakkı tanıyor. Nakdi destekten faydalanmak isteyen kişilerin TC vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması gerekiyor. Başvuruyu yapacak kişinin 'Anne' olması öncelik anlamına gelmektedir. Düşük geliri olan ya da sigortası olmayan vatandaşlarda bu sosyal yardımdan faydalanabiliyor.

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLU AİLELERE SOSYAL YARDIM DESTEĞİ NE KADAR?

Çocuklu ailelere verilecek sosyal destek ödemesi için belirli kriterler aranıyor. Kişi başı gelir 2024 yılı için 5 bin 667 lira 37 kuruştan az olması gerekmektedir. Bu şartın sağlanması halinde çocuğu olan annelere destek ödemesi yatıyor.

Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit para verilecek: İşte 50 bin TL ihtiyaç kredisi için istenen şartlar... Kefil şartı yok! Emeklilere düşük faizle 50 bin TL nakit... Haberi Görüntüle

DOĞUM YARDIMI NE KADAR?

Doğum yardımında ödeme miktarı ilk çocuk için 300 TL olarak belirlendi. ikinci çocuk için ise 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL olarak hesaplara yatırılıyor. Çoklu doğum yardımı da 400 TL aylık hesaplanarak yatırılmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading