Yandex Metrica

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC, ETH fiyatları artar mı, analiz şirketleri neler diyor?

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC, ETH fiyatları artar mı, analiz şirketleri neler diyor?

Kripto para borsalarında meydana gelen hareketlilik sürerken, Bitcoin tekrar zirve hedefine doğru yükselişine devam ediyor. Ünlü analiz firması Wolfe Research, kamuoyunun henüz farkında olmadığı bir bilgiyi açıkladı. Peki, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC, ETH fiyatları artar mı, analiz şirketleri neler diyor?

Ekonomi

31.03.2024, 22:51

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 70.000 dolar seviyesinde işlem görürken, Ether (ETH) ise 3.500 dolar seviyesindeki mücadelesini sürdürüyor. Kripto para piyasası, döngüsel olarak boğa sezonuna işaret ediyor. Kategorik olarak yükselen altcoin'ler, yatırımcıların risk iştahını artırarak dikkat çekiyor. Sosyal medyada etkileşim alan birçok yeni kripto projesi hızla büyüme gösteriyor. Ancak yatırımcıların ilgisi, BTC ve ETH gibi öncü kripto paralara henüz yansımıyor. BTC ve ETH, önemli destek seviyelerinde işlem görüyor olsa da fiyatlarında belirgin bir hareketlenme gözlemlenmiyor.

Kripto para piyasasının genelinde olumlu bir tablo çizilse de BTC'nin fiyatı 70.000 doların üzerinde istikrarlı bir şekilde ilerleyemiyor. Öte yandan ETH, uzun süredir 3.500 dolar seviyesindeki desteğini korumak için çaba gösteriyor. Peki, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında son durum ne Mart 2024? BTC, ETH fiyatları artar mı, analiz şirketleri neler diyor?

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

BİTCOİN ARTAR MI?

Geçtiğimiz hafta düzeltme olarak adlandırılan bir düşüş yaşayan ve kripto piyasasında dalgalanmalara neden olan Bitcoin (BTC), bu hafta ise olumlu bir performans sergiledi. Lider kripto para birimi, haftaya artışla başlamasıyla birlikte yatırımcıların dikkatini çekti. Ancak haftanın ilerleyen günlerinde BTC tarafında bir güç kaybı gözlendi ve 70.000 dolar seviyesinde destek arayışı devam ediyor.

BTC'nin grafiğine bakıldığında, fiyatın 70.000 dolar seviyesine tutunmaya çalıştığı görülüyor. Bu seviyenin sağlamlaştırılması durumunda, fiyatın tekrar 71.000 dolara doğru bir yükseliş yaşaması beklenebilir. BTC için 71.000 dolar seviyesi, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak anlamına gelecektir. Bu seviyenin aşılması halinde ise bir sonraki hedef 72.500 dolar olacaktır.

Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi iş ilanları yayımlandı! Başvuru şartları neler? Hastanelere personel alımı yapılacak: Ebe, hemşire, temizlik görevlisi ve güvenlik... Haberi Görüntüle

ETHEREUM SON DURUM NE?

Ethereum, 3.450 dolar seviyelerini test etti ve şu anda daha yüksek seviyelerde işlem görüyor. 3.500 dolar seviyesinin üzerindeki hareketleri, 100 saatlik Basit Hareketli Ortalama tarafından desteklenmektedir. Özellikle ETH/USD paritesinin saatlik grafiğinde, 3.540 dolarlık direnç seviyesinin üzerinde önemli bir düşüş eğilimi çizgisinin kırıldığı gözlemlendi.

Ethereum fiyatındaki yeni artışlar, pek de sürpriz olmadı. Kısa süreli bir düzeltme yaşansa da, boğalar hızla harekete geçti. Özellikle 3.520 dolarlık direnç bölgesinin üzerindeki hareket, fiyatın ivme kazanmasına katkı sağladı. Bu durum, fiyatın 3.680 dolarlık direnç bölgesine doğru bir yol açabileceğine işaret etmektedir.

Ana destek seviyesi olarak 3.450 dolar belirlenirken, ana direnç seviyesi ise 3.680 dolar olarak görünüyor. Ethereum'un yakın vadedeki fiyat hareketleri, bu seviyelerin kırılmasına bağlı olarak şekillenecektir.

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

ANALİZ ŞİRKETLERİ NELER DİYOR?

Kripto para araştırma şirketi Wolfe Research, Bitcoin'in fiyatının 70.000 dolar civarında seyrettiği bir ortamda altının, potansiyel olarak Bitcoin'den daha iyi bir performans sergileyebileceğini iddia ediyor.

Bu iki varlık, geçtiğimiz ay boyunca senkronize bir şekilde hareket ederek ABD borsalarının en yüksek seviyelerine yakın seyretmeye devam etti ve hatta yeni rekorlar kırdı.

Analistlere göre, Bitcoin'in alım satım modelleri, 2021'deki hareketlerini yansıtarak iki kez tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmadan önce önemli bir geri çekilme yaşadı. Wolfe'nin genel müdürü Rob Ginsberg, "Bitcoin, tarihsel olarak daha çok bir 'risk varlığı' gibi işlem gördü ve genellikle fazla likiditenin bireysel yatırımcı için bir sığınak buldu" dedi.

Ginsberg'e göre, 2021 modeliyle benzerlikler olmasına rağmen, bu sefer %50'lik bir düzeltme öngörülmüyor. Ancak, analiste göre Bitcoin'in 70.000 doların hemen üzerinde sabitlenmeye devam etmesi, kendisini şaşırtmayacak bir durum.

Not: Haberimizde geçenler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading