Yandex Metrica

BAYRAM PARASI 5000 LİRA MI? Asgari ücretin üçte birinden az olmalı: TC nosuna göre hesaplarda…

BAYRAM PARASI 5000 LİRA MI? Asgari ücretin üçte birinden az olmalı: TC nosuna göre hesaplarda…

İhtiyaç sahibi vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından ödenecek destek ödemelerini araştırıyor. Bakanlık bayramdan önce 5000 lira ödeme yapacak.

Ekonomi

25.02.2024, 23:50

5000 TL bayram harçlığı başvurusu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemesini merak edenler tarafından sorgulanıyor. Bakanlık tarafından ihtiyaç sahiplerine yönelik güncel duyurusuyla birlikte yeni bir sosyal yardım programını başlatması bekleniyor. 

Haziran ayına girilmesiyle birlikte bu aydan itibaren yatırılacak ve başvurusu alınacak yardım ve destek ödemeleri hakkında bilgilendirme içerikli açıklamalar gelmeye devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yönelik yeni programlar duyurmaya devam eden Bakanlık müjde niteliğinde bir destek ödemesini duyurdu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, başvuran kişilere T.C. kimlik numaralarının son hanesine bağlı olarak tam 5.000 TL destek ödemesi sağlacak olup ödemeler PTT hesaplarına TC Kimlik numarasına göre yatırılacak. 

Sigaraya 4 TL Zam geliyor! Sigaraya zam ne zaman gelecek Mayıs 2024? Sigaraya 4 TL Zam geliyor! Sigaraya zam ne zaman gelecek... Haberi Görüntüle

5000 TL BAYRAM HARÇLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım almak isteyenler için belirli başvuru şartlarını duyurdu. Aşağıda yer alan şartlara uygun olan vatandaşlar, sosyal destek ödemesinden faydalanabilecekler:

Hane içindeki kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır.

Başvurular e-devlet veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Haziran ayı için yapılacak yardım ve destek ödemeleri için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Nisan ayı enflasyon oranı ne oldu 2024? İşte TÜİK Nisan enflasyon oranı Nisan ayı enflasyon oranı ne oldu 2024? İşte TÜİK Nisan... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

İhtiyaç sahibi ailelere öğrenciler için yatırılacak olan ödemeler ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerin ailelerine verilecek. Öte yandan destek ödemesinin 3038 TL ile 5000 TL arasında değişen rakamlardan oluşacağı kaydedildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading