Yandex Metrica

Bakan işçiye yüzde 45+15 zam müjdesini verdi! Taşeron, geçici, belediye şirket işçilerinin maaşı yükselecek!

Bakan işçiye yüzde 45+15 zam müjdesini verdi! Taşeron, geçici, belediye şirket işçilerinin maaşı yükselecek!

Bakan Bilgin işçilere kadro müjdesi verdi. İşçilere müjde veren Bakan Bilgin, "Geçici işçi sorununu çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:35

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geçici işçilere müjde geldi. Bakan Bilgin "Geçici işçi sorununu çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak." dedi. Peki düzenleme ile hangi işçiler kadroya geçecek? Geçici işçiye kadro ne zaman yasalaşacak? Taşeron, geçici, belediye şirket işçileri ve TYP işçilerine kadro gelecek mi?

Şans Topu çekiliş sonuçları- 14 Nisan 2024 çekiliş sonuçları sorgulama Şans Topu çekiliş sonuçları- 14 Nisan 2024 çekiliş sonuçları sorgulama Haberi Görüntüle

'GEÇİCİ İŞÇİ SORUNU TARİHE KARIŞACAK'

Bakan Bilgin'in "geçici işçi düzenlemesi" açıklaması şu şekilde:

Geçici işçi sorununu çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak.

Devletin, norm kadroya eleman alırken, kıdem sırasına göre mevcut geçici işçilerden almasını önerdik.

Mevcut geçici işçilerin de uzun süre; 11 ay, 29 gün çalıştırılmasını teklif ettik.

Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı Kato Dağı'nda var! Şırnak Türkiye'nin petrol başkenti olacak! Gabar'daki petrol rezervinin 5 katı... Haberi Görüntüle

'STAJ MAĞDURU KAVRAMI DOĞRU DEĞİL'

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Bilgin "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile staj mağdurlarının ortaya çıktığı" iddiası ile ilgili şu şekilde konuştu:

Staj mağduru, kavramı doğru değil, staj mağduru yok. Çünkü prim yatırmayanlar, prim yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Staj bir eğitimdir, kavramları doğru kullanalım.

Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar hızlandı Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar... Haberi Görüntüle

'DÜZENLEME MECLİS'TE'

Geçici işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğuna ilişkin soruya Bilgin, şöyle konuştu:

Düzenleme şu anda Meclis'te. Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT'den sonra geçici işçiler demiştik, şimdi geçici işçiler meselesi inşallah Meclisimizin vereceği kararla kapanıyor. Geçici işçiler meselesi tarihe karışacak.

TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı artarsa mevduat faizleri yükselir mi, düşer mi? TL zorunlu karşılık faizi yükseltilirse ne olur? Zorunlu karşılık oranı... Haberi Görüntüle

'EN KIDEMLİ OLANLAR ALINSIN'

Bilgin, Meclis Başkanlığına sunulması öngörülen geçici işçilere yönelik kanun teklifinin içeriğine yönelik sorusunu "Devlette norm kadrolar var, bir de geçici işçiler var. Devletin, norm kadroya eleman alırken kıdem sırasına göre mevcut geçici işçilerden almasını önerdik. Şart; çalışma süresi, en kıdemli olanlar alınsın." şeklinde cevapladı.

"Geçici işçilere yönelik çalışma süresinde alt sınır olacak mı?" sorusunu da yanıtlayan Bilgin, "Sınır yok, sıraya koysun, en kıdemliden başlayarak alsın. Mevcut geçici işçilerin de uzun süre, 11 ay, 29 gün çalıştırılmasını önerdik." bilgisini verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading