Yandex Metrica

Avrupa'nın ikincisi Rize-Artvin Havalimanı yakında hizmete açılıyor

Avrupa'nın ikincisi Rize-Artvin Havalimanı yakında hizmete açılıyor

Türkiye ve Avrupa'nın 2. deniz üzerine dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı 2021'in sonunda hizmete açılıyor

Ekonomi

23.01.2024, 17:51

Türkiye ve Avrupa'nın 2. deniz üzerine dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı 2021'in sonunda hizmete açılıyor

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize-Artvin Havalimanı'nın 2021 yılının sonunda hizmete açılmasının planlandığını söyledi. AA'ya konuşan Çeber, yılda 3 milyon yolcu kapasiteli Rize-Artvin Havalimanı inşaatının süratle devam ettiğini, altyapı anlamında ortalama yüzde 94, dolgu anlamında ise yüzde 97 seviyelerine gelindiğini aktardı.

Yıl sonunda havalimanını hizmete açmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirten Çeber, "Havalimanı inşaatında toplam 100 milyon ton dolgu yapılacak. Bugün itibarıyla yaklaşık 97 milyon tonu tamamlandı. Günde 100-120 bin ton civarında dolgu yapılıyor." diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

KARADENİZ MİMARİSİNİN YANSIMALARINI TAŞIYACAK

Üst yapı çalışmalarının da devam ettiğini belirten Çeber, şöyle devam etti:

"Orada da yüzde 37 seviyelerine geldik. Üst yapıda Rize'ye ilişkin dokunuşları oldukça kullanıyoruz. Havalimanı giriş tagı çay yaprağı, kulesi çay bardağı, terminal binası da yöremize özgü taş ve dolgunun kullanıldığı bir mimari şeklinde olacak. Dışarıdan Doğu Karadeniz mimarisini yansıtan bir terminal binası göreceğiz. Havalimanının içinde de Rize'mizden dokunuşlar çokça görülecek. İçerisinde bir çay müzesi olacak."

Havalimanı tamamlandığında 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde bir piste sahip olacağını söyleyen Çeber, "Havalimanı inşaatında toplam 100 milyon ton dolgu yapılacak. Bugün itibarıyla yaklaşık 97 milyon tonu tamamlandı. Günde 100-120 bin ton civarında dolgu yapılıyor. Havalimanı giriş tagı çay yaprağı, kulesi çay bardağı, terminal binası da yöremize özgü taş ve dolgunun kullanıldığı bir mimari şeklinde olacak. Dışarıdan Doğu Karadeniz mimarisini yansıtan bir terminal binası göreceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading