Yandex Metrica

Avrupa'da doğal gaz fiyatları el yakıyor! En yüksek seviyesinde: 4000 liraya kadar çıktı

Avrupa'da doğal gaz fiyatları el yakıyor! En yüksek seviyesinde: 4000 liraya kadar çıktı

Avrupa’da doğal gaz fiyatları el yakıyor. Yüzde 12 artan doğal gaz fiyatları son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

Avrupa’da Ukrayna – Rusya savaşı nedeniyle doğal gazda sıkıntı yaşanıyor. Yaşanan bu sıkıntı doğal ga fiyatlarına da yansıdı. Doğal gaz yüzde 12 artarak 223,85 euro/MWh yükseldi. Yaşanan endişe ise doğal gaz fiyatlarında yükselişe yol açıyor.

Avrupa'da gaz fiyatlarını rekora doğru ilerliyor. Rus doğal gaz devi Gazprom'un Kuzey Akım 1 üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatını bir türbinin daha bakıma alınması nedeniyle günlük 33 milyon metreküpe indirmesi Avrupa’da doğal gazda sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Avrupa, Kuzey Akım 1 üzerinden gelen gazın tamamen kesilmesinden endişe duyuyor. Bu durum doğal gaz fiyatlarına da yansıdı ve doğal gaz rekora ilerliyor .

Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman halka arz olacak 2024? Koton halka arz fonunun kullanım yerleri neler? Koton ne zaman... Haberi Görüntüle

YÜZDE 12 ORANINDA ARTIŞ YAŞANDI

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören doğal gaz fiyatı, megavatsaat başına 210,25 eurodan güneş başladı. Ardından da 223,85 euro/MWh seviyesine kadar yükseldi. Bu ise dünkü kapanışa göre yüzde 12 oranında bir atış yaşandı.

Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Türkiye'de ev fiyatları İngiltere'deki villaları geçti! İstanbul konutta Avrupa'yı solladı Haberi Görüntüle

RUSYA DOĞAL GAZ MİKTARINI AZALTACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Rusya, Kuzey Akım doğal gaz boru hattı üzerinden Avrupa'ya gönderdiği gaz miktarını, bugün itibarıyla kapasitenin yüzde 40'ından yüzde 20'sine düşüreceğini açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading